Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος:ο Βαρουφάκης μπορεί να τα... έπαιρνε από κάποιες ξένες εταιρείες; Μπορεί να ήταν όργανο της Ουάσιγκτον και να έπαιζε τα παιχνίδια τους προς όφελος των Αμερικανών;



Ότι ο Πάνος Καμμένος είναι παντελώς αναξιόπιστος το ξέραμε. Ότι φτιάχνει μόνος του θεωρίες συνωμοσίας ή στήνει παιχνίδια αυτοπροβολής για να διατηρείται στη Βουλή, επίσης το γνωρίζαμε. Ωστόσο, αυτά που είπε στη ΔΕΘ για τον Βαρουφάκη είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Κι αν νομίζει ο Πανούλης και ο Αλεξάκης ότι θα «φορτώσουν» στον Γιάνη τον μεγάλο οικονομολόγο την ευθύνη για όλα, είναι γελασμένοι. Δεν είναι μόνο ηθική η ευθύνη τους για την καταστροφή της οικονομίας το προηγούμενο επτάμηνο. Δεν είναι μόνο πολιτική αβλεψία ότι χρέωσαν με πάνω από 60 δισ. ευρώ, την Ελλάδα.
Είναι έγκλημα αυτό που έκαναν και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Όπως έχουμε ξαναγράψει, τα γουνάκια έρχονται κι ας μη νομίζουν ότι θα γλιτώσουν ρίχνοντας το φταίξιμο στον Βαρουφάκη.
Τι είπε ο Καμμένος στη Θεσσαλονίκη, προφανώς σε συνεννόηση με το φιλαράκι του; «Δεν αποκλείω ο κ. Βαρουφάκης να έπαιξε έναν κακό ρόλο. Και δεν το αποκλείω, να σας πω για ποιο λόγο. Όταν ήμασταν τις πρώτες μέρες στο Υπουργικό Συμβούλιο και σχεδιάζαμε τη διαπραγμάτευση τον ρώτησα πολλές φορές: Κι αν φτάσουμε στο αδιέξοδο, δεν πρέπει προετοιμάσουμε μια άλλη λύση; πάντα απέφευγε να απαντήσει για την άλλη λύση.
Άλλοι τρέχαμε για να βρούμε δυνατότητες χρηματοδότησης της χώρας από μια άλλη λύση. Ο κ. Βαρουφάκης στηρίχθηκε τότε στη θεωρία των παιγνίων και μας έλεγε 50% θα υποχωρήσουν άμεσα, 50% αργότερα. Η σημερινή του συμπεριφορά, όμως, όπως, επίσης, η μεταφορά της πρότασης Σόιμπλε στην κυβέρνηση σαν προαναγγελία- μας είπε κάποια στιγμή, ξέρετε με πήρε ιδιαίτερα ο Σόϊμπλε και μου είπε, μήπως θέλετε να βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να σας δώσουμε μια μεγάλη αποζημίωση και μια διαγραφή του χρέους. Όταν τον άκουσα, πίστεψα ότι είναι ένα αστείο του Βαρουφάκη. Αλλά, τελικά, φαίνεται είναι αυτό που είχε πειστεί και ο ίδιος, ότι θα ήταν λύση. Ποιοι είχαν να κερδίσουν από αυτό; Πρώτον είχε να κερδίσει ο Σόιμπλε και η Γερμανία. Δεύτερον είχαν να κερδίσουν οι χώρες του Βορρά της Ευρώπης. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είχαν να κερδίσουν και κάποια funds στις ΗΠΑ, για τα οποία παλαιότερα εργαζόταν ο κ. Βαρουφάκης».
Τι μας λέει δηλαδή; Ότι ο Βαρουφάκης μπορεί να τα... έπαιρνε από κάποιες ξένες εταιρείες; Μπορεί να ήταν όργανο της Ουάσιγκτον και να έπαιζε τα παιχνίδια τους προς όφελος των Αμερικανών;
Πρόκειται για πολύ σοβαρές κατηγορίες που θα πρέπει να ελεγχθούν πάραυτα. Αλλά θα πρέπει να κληθεί και ο Καμμένος για να μας πει τι έκανε αυτός όταν όλοι λέγανε ότι ο Βαρουφάκης είναι είτε εκτός τόπου και χρόνου είτε βαλτός. Πρέπει να κληθεί και ο Τσίπρας που τον επέλεξε να μας πει γιατί τον κράτησε μέχρι τον Ιούλιο στο υπουργείο. Και γιατί κανείς από τους δύο δεν βγήκε να καταγγείλει το μυστικό σχέδιο του Βαρουφάκη; Μήπως γιατί είχαν λερωμένη τη φωλιά τους;
Ο Καμμένος ουσιαστικά αποκάλυψε ότι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενεργούσαν ως «συμμορία της δραχμής» και προετοίμαζαν το έδαφος για την καταστροφή της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου