Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Αντώναρος: Οι υπεύθυνοι για την εμπλοκή του ΔΝΤ σε μία καθαρά ευρωπαϊκή υπόθεση έχουν ονοματεπώνυμο

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της FAZ, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ… τορπιλίζει τη συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Με αφορμή το δημοσίευμα ο κ. Αντώναρος στέκεται στο λάθος της εμπλοκής του ΔΝΤ από το πρώτο Μνημόνιο και ασφαλώς οι βολές του πηγαίνουν προς την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.
Αναλυτικά έγραψε:
“Η συνήθως έξοχα πληροφορημένη (απο τη γερμανική καγκελλαρία) Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung που κυκλοφορεί αύριο ‘εκανε πρίν απο μία ώρα την εξής συγκλονιστική αποκάλυψη:
Το περίγραμμα συμφωνίας που είχε επεξεργασθεί ( σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά) η καγκελλάριος Μέρκελ με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαικής Επιτροπής ανατρέπεται απο το αιφνίδιο βέτο του ΔΝΤ και της κ. Λαγκάρντ.
Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με τη FAS πάντα, τις τελευταίες ημέρες είχε βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα ανέβαλε τη μείωση των χαμηλών συντάξεων με αντάλλαγμα τη μείωση των στρατιωτικώντης δαπανών. Πρόκειται για ποσό 400 εκατ. ευρώ. Τη φόρμουλα αυτή ειχαν συμφωνήσει ο Γιούνκερ με τον Τσίπρα. Ξαφνικά όμως επενέβη το ΔΝΤ με την δικαιολογία ότι δεν κάνει αποδεκτά τέτοιου είδους ‘αλισβερίσια”. Για τον λόγο αυτό συμφωνα με τη FAS επικρατούσε το Σάββατο μεγάλη επιφυλακτικότητα για τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει ακόμη ότι η Λαγκάρντ εναντιώθηκε τελικά ( κατα τη διάρκεια ενος τηλεφωνήματος με την Μέρκελ) στην αρχική αποδοχή ενος πρωτογενούς πλεονασματος για τη τρέχουσα χρονιά στό 0,8% που είχαν προτείνει οι Γερμανοί.
Σχόλιο της εφημερίδας: “Είναι το απόλυτο παράδοξο.Τελικά για το μέλλον της Ευρώπης αποφασίζει ενας θεσμός που δεν εκπροσωπεί κανένα λαό.”
Αυτό λέω κι εγώ. Κι είναι καιρός να φέρουμε στο μυαλό μας για μια ακόμη φορά τα στοιχεία που φέρνει στο φως σχετικά με την εμπλοκή του ΔΝΤ ο Μιχάλης Ιγνατίου στο καινούργιο του βιβλίο. Γιατί πρέπει, ειδικά τώρα, να θυμόμαστε ποιοί, πως και γιατί μεθόδευσαν την εμπλοκή του ΔΝΤ σε μια καθαρά ευρωπαική υπόθεση. Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο. Κι ας κάνουν καποιοι πως δεν το ξέρουν και παίζουν με την ιδέα να τους “εμπλεξουν” σε ένα λεγόμενο ευρωπαικό κόμμα στη χώρα μας. Ας το τολμήσουν αν έχουν τα κότσια…”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου