Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Οι σύντροφοι του Αλέξη και ο «κακός» Βόλφγκανγκ

Ξεκινήσαμε από το «Go back, Mrs Merkel». Μετά η Μέρκελ έγινε η «καλή» και ο Σόιμπλε ο «κακός». Μάλιστα, εσχάτως τα παπαγαλάκια και οι ντουντούκες της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησής μας, με ολίγη από μερακλή Νικολόπουλο και ασκεπή και ακομβίωτο Πάνο, διακινούσαν ότι θα παραιτηθεί ο Σόιμπλε, γιατί η Frau Kanzlerin θέλει να μας κάνει τα χατίρια, ενώ αυτός ο φαρμακομύτης ανθέλληνας θέλει να συντρίψει το λίκνο της παγκόσμιας επανάστασης, που 'χει για Αλεξάνδρα Κολοντάϊ τη Ραχήλ. Μιλάμε, δεν έμεινε σερβίτσιο άσπαστο στην Καγκελαρία στον καβγά για του λόγου μας. Μόνο που δεν μας είπανε ότι ένας Ελληνας σουβλατζής, μια βραδιά στο Λεβερκούζεν, πίσω απ' τον σταθμό, του 'χε φάει μια γκόμενα του Βόλφγκανγκ και γι' αυτό μας έχει άχτι, ενώ η Ανγκελα, που μεγάλωσε με Αριστοτέλη, Ελύτη και τα τραγούδια του αείμνηστου Μίμη Γκιουλέκα, μας είχε πάντα στην καρδιά της.

Επίσης, άλλοι «καλοί», όχι βέβαια όσο ο Βλαδίμηρος που ακόμη πακετάρει τα 5 δισ., είναι οι Γιάνκηδες και ο Μπαράκ, που και αυτός μικρός, όποτε πήγαινε στη Νέα Υόρκη, έπαιρνε κάστανα δωρεάν από Ελληνα καστανά και μια αδυναμία μάς την έχει. Αλλά αυτός ο Λιου, όργανο του πιο στυγνού καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού, είναι παλιοτσιφούτης κι εξηνταβελόνης, και δεν δίνει του αγγέλου του νερό, όσο και αν τον παρακαλάει ο πρόεδρος, που μπορεί να ανοίξει το βαλιτσάκι, να πατήσει το κόκκινο κουμπί και να εξαερωθούμε όλοι, αλλά μπικικίνια δεν μπορεί να δώσει μοναχός του, καθότι μας ρουφιανεύει και σ' αυτόν η πανίσχυρη «εσωτερική τρόικα» της Ελλάδας, που όλο μποδάει να κερδάμε ως Ελληνες και αριστεροί. Εχει πειράξει τα «κόκαλα» ο Χρύσανθος κι όλο ντόρτια φέρνουν οι κομισάριοί μας στη διαπραγμάτευση.

Λένε επίσης και το άλλο. Οτι η σκληρή στάση των δανειστών οφείλεται στο ό,τι θέλουν μαζί με μας να συντρίψουν τις «προοδευτικές δυνάμεις» που μας στηρίζουν και να μη γιγαντωθεί ένα κύμα αριστερών κυβερνήσεων στην Ευρώπη. Καταρχάς, ποιες είναι οι άλλες αριστερές δυνάμεις που βρίσκονται στα πρόθυρα της εξουσίας στις χώρες τους; Οι... Podemos, που βλέπεις τον ηγέτη τους και νομίζεις ότι θα σου πει: «Φιλαράκι, μήπως έχεις ένα ευρώ;» Δεν υπάρχουν.

Και ποιοι είναι αυτοί που μας στηρίζουν από κυβερνήσεις; Σε όλες τις συναντήσεις το σκορ είναι 18-1! Από Μαλτέζους έως Σλοβάκους, όλοι μας ρίχνουν από ένα γκολάκι και εμείς μετά καταγγέλλουμε ότι το χορτάρι ήταν παχύ, η μπάλα τετράγωνη και λοιπά καψοκαλύβικα.
Απ' ό,τι φαίνεται, οι σύντροφοι συναμεταξύ τους διαπραγματεύονται και δη εξίσου ανεπιτυχώς, αφού τώρα άρχισαν μερικοί να λένε ότι και οι 47 σελίδες «δεν είναι η πρότασή μας»! Με δυο κουβέντες, ο Αλέξης δεν μπορεί να πείσει ούτε τον Λαφαζάνη, τον Λαπαβίτσα και τ' άλλα παιδιά γι' αυτό που, έτσι κι αλλιώς, δεν δέχονται ούτε οι κουτόφραγκοι ούτε οι φρίτσηδες ούτε το ΔΝΤ, που και γι' αυτό διακινούσαν για λίγο ότι είναι «καλό», ενώ οι άλλοι δύο θεσμοί σκατόψυχοι παιδιόθεν. Και φυσικά, για περιμένετε να δούμε τι θα πει και η άγρυπνη φύλακας των WC της Βουλής, όπου δεν μπορεί να κατουράει ο πάσα ένας «μπάτσος». Διότι η κυρία έχει άποψη, κανάλι και μπεγλέρι, όπου μετράει χάντρα χάντρα δικούς της πολιτικούς νταλκάδες.

Λένε, επίσης, οι σύντροφοι, τους οποίους εξέλεξε το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε εκεί με όλα τα προκατακλυσμιαία τσουμπλέκια του, και θυμωμένοι δεξιοί, που τώρα ανακαλύπτουν ότι έκαναν χαρακίρι, ότι «ο χρόνος δεν τελειώνει μόνο για μας».
Αυτό υποκρύπτει, και όχι επιμελώς, το βασικό «διαπραγματευτικό» επιχείρημά τους, δηλαδή ότι η Ευρώπη φοβάται μια ελληνική αποστολή αυτοκτονίας. Οτι θα πάει ο Βαρουφάκης, θα ανοίξει το σακάκι με την κόκκινη γραμμή στον σβέρκο, εκεί που βγαίνει η ψείρα όταν χορτάσει να πάρει τον αέρα της, και από μέσα θα δουν το C4, τα καλώδια και τους πυροκροτητές του Grexit. Ακραίο παιχνίδι με τη μοίρα του λαού, που δεν συνεκτιμά ότι εκτός από το χρήμα διακυβεύεται το κύρος της οικονομικής και της πολιτικής ατμομηχανής της Ευρώπης που δεν θέλει εξαιρέσεις, τις οποίες θα απαιτήσουν μετά Ισπανοί, Ιταλοί κ.λπ.

Ξόδεψαν πολύτιμο χρόνο κάνοντας τερατώδεις ερασιτεχνισμούς, που σχεδόν πάντα απευθύνονταν στους μέσα, συχνά δυναμιτίζοντας τις σχέσεις με τους έξω. Το τίμιο, για να γλιτώσουν και το κυνήγι από τους πολίτες, είναι να βγουν ανοιχτά και να πουν ότι δεν έχουν τα χρήματα γι' αυτά που υποσχέθηκαν, ότι έκαναν λάθος, να ζητήσουν συγγνώμη και τη συνδρομή της αντιπολίτευσης για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί. Μπλέξαμε, αδέρφια. Μπλέξαμε άσχημα, διότι -το είπαμε- η ψήφος είναι σαν την σφαίρα. Αμα τραβήξεις τη σκανδάλη και φύγει από την κάννη, κλαύ' τα, Χαράλαμπε...
Φαήλος Κρανιδιώτης
*Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου