Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

O ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί, η Νέα Δημοκρατία δεν κερδίζει...Σαμαράς: Δεν έχω σκοπώ να παραιτηθώ

Σαμαράς: Δεν έχω σκοπώ να παραιτηθώ
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της, από την ημέρα που την ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, πριν από 41 χρόνια, το 1974.
Μετρώντας από το 2009 και μετά τα τρία μικρότερα ποσοστά της ιστορίας της, και έχοντας μια συρρικνωμένη πλέον κοινωνική βάση, πολύ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, παρά τον… τρόμο που προκαλούν στους πολίτες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία μοιάζει ανήμπορη να ανακάμψει.
Αντιθέτως, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί, η Νέα Δημοκρατία δεν κερδίζει, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για την “ψύχωση δικαίωσης” της ηγεσίας της και μιας πλειάδας ακραίων στελεχών, που ακόμη και σήμερα, τρεις μήνες μετά την πρωτόγνωρη και ιστορική ήττα της 25ης Ιανουαρίου, δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία.
Μια συγγνώμη που θα είχε λυτρωτικές διαστάσεις, θα συνιστούσε παραδοχή των μεγάλων λαθών που έγιναν από τον Αντώνη Σαμαρά μετά τη νίκη στις εκλογές του 2012 και κατά την άσκηση της διακυβέρνησης αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια, και θα επέτρεπαν στη Νέα Δημοκρατία να ξαναγίνει ελκυστική για όσους έχουν απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι δημοσκοπήσεις μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καταγράφουν το ίδιο συμπέρασμα.  Με τον πρώην πρωθυπουργό και μεγάλο χαμένο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, να είναι ο τρίτος πιο αντιδημοφιλής πολιτικός αρχηγός μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και να συγκεντρώνει αρνητικές γνώμες πέριξ ή άνω του 70%.
Μέσα σε ένα τέτοιο ζοφερό περιβάλλον, έχει αξία η αποκάλυψη του “Βηματοδότη” στο “Βήμα της Κυριακής”, ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ώστε να διευκολύνει την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, και να επιτρέψει στην παράταξη που τον τίμησε, ως πρόεδρό της και πρωθυπουργό, να διεκδικήσει ένα καλύτερο εκλογικό μέλλον.
Χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά από τη δική του πολιτική “τοξικότητα”, κάτι που καταγράφουν πλέον όλες οι δημοσκοπήσεις, εισέπραξαν ως κλίμα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογικές περιφέρειές τους, και επιβαιώθηκε στην προσυνδιάσκεψη της Πάτρας, με την υποτονική συμμετοχή και την ατμόσφαιρα… νεκροταφείου.
“Δεν έχω σκοπό να παραιτηθώ”, συνεχίζω να λέει ο Αντώνης Σαμαράς, όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη “Βηματοδότης” του “Βήματος της Κυριακής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου