Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τι ειπώθηκε στο «μυστικό δείπνο» Καραμανλή – Μεϊμαράκη

Πότε θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ.

Μυστική συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη βρισκόταν σε εξέλιξη παράλληλα με το δείπνο στελεχών στην Αθηναΐδα με οικοδέσποινα την Μαριέττα Γιαννάκου.

Η αποκάλυψη δικαιολογεί την απουσία από το δείπνο στην Αθηναϊδα του κ. Μειμαράκη και «φουντώνει» τις πληροφορίες πως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζουν την αλλαγή ηγεσίας και δεν αποκλείεται να το θέσουν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την προσεχή Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Σε μεγάλο μέρος της Κ.Ο. της ΝΔ, σύμφωνα με το Βήμα, υπάρχει ο φόβος μήπως το κόμμα ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ...

Το μενού του δείπνου Καραμανλή – Μεϊμαράκη είχε ψαρικά με... ολίγη από Σαμαρά. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα προκειμένου η παράταξη να μείνει ενωμένη.

Συμφώνησαν πως πρέπει να αλλάξουν πολλά μετά την ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τόσο σε επίπεδο ιδεολογικής φυσιογνωμίας όσο και σε επίπεδο στελεχών και προσώπων.

Καραμανλής και Μεϊμαράκης έχουν συχνές, τηλεφωνικές επαφές, τις τελευταίες μέρες. Συμφώνησαν να μη γίνουν βιαστικές κινήσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως η ΝΔ πρέπει να στραφεί ξανά στο χώρο του κέντρου.

Η συνάντηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός πως ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε να παραστεί στο δείπνο της κ. Γιαννάκου, επικαλούμενος την κρισιμότητα του Eurogroup.

Προανήγγειλε η Μαριέττα Γιαννάκου
Επίσκεψη στον Κώστα Καραμανλή από ομάδα βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι θα τού εκφράσουν την ανησυχία τους και θα τού ζητήσουν να παίξει ρόλο, γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι σημαντικό κεφαλαίο για το κόμμα, προανήγγειλε σήμερα Παρασκευή στο Star η Μαριέττα Γιαννάκου.

Σε ερώτηση αν θα τού ζητήσουν να επιστρέψει στην ηγεσία, η κ. Γιαννάκου απάντησε ότι δεν θα το θέλει, αλλά «θα τού πούμε να παίξει ρόλο για να επιστρέψει η ΝΔ στον κεντρώο χώρο τον οποίο εγκατέλειψε στις τελευταίες εκλογές».

Μίλησε επίσης για «ορισμένους που προσπάθησαν να στηριχτούν σε μικρές ομάδες ‘φυτευτών’ που ήρθαν στη ΝΔ την τελευταία στιγμή». «Η ανανέωση δεν γίνεται με αυτούς γίνεται από τη βάση» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου