Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η Ευρώπη που άφησε ανεξέλεγκτο τον Παπανδρέου, τώρα «ανησυχεί» για τις προθέσεις Τσίπρα!

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ στην επιτροπή οικονομικών και διαφάνειας: Ανακοινώστε όλες τις απόρρητες δαπάνες απο το 2004 και μετά!Εξαιρετικά εύστοχη η χθεσινοβραδυνή παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου στην εκπομπή του Λιάτσου στο Κόντρα. Αναφερόμενος στις «προειδοποιήσεις» ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με τις προθέσεις Τσίπρα, αναρωτήθηκε «που βρισκόντουσαν όλοι αυτοί οι ανησυχούντες» όταν ο Παπανδρέου δίκην Αννίβα κραύγαζε «λεφτά υπάρχουν» για να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή.

Να υπενθυμίσουμε ότι τότε βρισκόταν σε ισχύ το σύμφωνο Παπαθανασίου – Αλμούνια που συνιστούσε μία ήπια δημοσιονομική…προσαρμογή προκειμένου να αποφευχθεί η δημοσιονομική κρίση. Την ίδια στιγμή λοιπόν που ο Παπανδρέου με τις εξαγγελίες και το περιβόητο πρόγραμμα του παραβίαζε αυτό το σύμφωνο, δεν βρέθηκε ούτε ένας Ευρωπαίος, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, να παρέμβει απέναντι σε αυτή την παράνοια. Το πρόγραμμα του Παπανδρέου, ήταν τρισχειρότερο από αυτά που λέει σήμερα ο Τσίπρας και όμως δεν βρέθηκε ουδείς να τον εμποδίσει.

Αντίθετα, όλοι τον βοήθησαν για να γκρεμίσει τον ενοχλητικό Καραμανλή και στην συνέχεια προχώρησαν στο ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα: Όταν ο Παπανδρέου άρχισε να μοιράζει λεφτά στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 ρίχνοντας την οικονομία στα τάρταρα και παραβιάζοντας το σύμφωνο με τον Αλμούνια, οι ευρωπαίοι πάλι δεν μίλησαν. Ήταν όπως αποδεικνύεται, συνεργοί στο εγκληματικό σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στο μνημόνιο που οδήγησε στην σημερινή κατάντια.

Κανένας λοιπόν, ούτε τότε δεν τράβηξε το αυτί του Παπακωνσταντίνου. Αντίθετα, όλοι θυμόμαστε τις αγκαλιές στο Eurogroup μέχρι την στιγμή που ήλθαν οι «Τιτανικοί». Με μέγα κερδισμένο την Γερμανία, όπως καταμαρτυρούν σήμερα οι αριθμοί και όχι οι πολιτικαντισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου