Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ο Παπαχελάς με άρθρο – βομβα δικαιώνει το Ολυμπια: Η Κινα έσωσε την Ελλαδα και οχι οι κυβερνήσεις και τα μνημόνια!

Το 2012 αποκαλύψαμε ολο το παρασκηνιο: Η Κίνα, ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα! Ευθεία απειλή του «Δράκου» στην Μέρκελ!
Τότε βέβαια ολοι το έκαναν γαργάρα. Ουδείς μίλησε. Οι γερμανοι ηταν φίλοι μας, το μνημονιο ηταν σωτηρία και μείναμε στο Ευρώ ελέω Παπανδρεου – Σαμαρά!
Διαβάστε τι αποκαλυπτει επι λέξει στο σημερινό του άρθρο ο Αλέξης Παπαχελάς. Εστω και δυο χρονια μετά.
«Όσο και να ισχυρισθεί κανείς ότι δεν έγιναν πολλά στην Ελλάδα ή ότι δεν τηρήθηκαν τα υπεσχημένα, τίποτα δεν δικαιολογεί την τωρινή συμπεριφορά έναντι της χώρας. Η Γερμανία ουδέποτε φημιζόταν για την αποτελεσματική ή φωτισμένη χρήση της ισχύος της, εδώ όμως θα μιλάμε για μια ανεξήγητη εμμονή που θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Ποιος θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα; Προφανώς η κ. Μέρκελ, η οποία μέχρι στιγμής κρύβεται ή δεν μπαίνει εμφανώς στην εικόνα. Οι παρεμβάσεις της, άλλωστε, έρχονται πάντοτε την ύστατη στιγμή, όταν το ελληνικό πρόβλημα μπαίνει για τα καλά στο παγκόσμιο ραντάρ των αγορών και όσων λαμβάνουν τις αποφάσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2012 η κ. Μέρκελ αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην ακολουθήσει όσους ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Και αυτό ύστερα από ασφυκτική πίεση των Αμερικανών που της επεσήμαναν τους μεγάλους κινδύνους ενός τέτοιου εγχειρήματος για την παγκόσμια οικονομία και των Κινέζων που έπαιξαν ενδεχομένως και τον κρισιμότερο ρόλο. Ας ελπίσουμε και αυτήν τη φορά η κ. Μέρκελ θα ανταποκριθεί, ως ηγέτις μιας ισχυρής χώρας, στην πρόκληση της ελληνικής κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου