Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Εκτός από επικίνδυνοι είναι και άσχετοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι πολιτικές αθλιότητες και η λάσπη για να καλυφθεί το πραγματικό γεγονός, δηλαδή το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας σε περίπτωση που επικρατήσουν οι ψεύτικες μαγκιές του Τσίπρα, συνεχίζεται. Παρά το γεγονός ότι όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης και οι αναλυτές τονίζουν ότι η ελληνική οικονομία κινδυνεύει με διακοπή της χρηματοδότησης και της πιστωτικής ασφυξίας ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει στη λογική της συκοφάντησης και του ψεύδους.
Χαρακτηριστική η περίπτωσης της «αγωνίστριας» του Πολυτεχνείου με το 1 εκατ. ευρώ σε ξένες τράπεζες, της Νάντιας Βαλαβάνη. Πρωί – πρωί στρογγυλοκάθισε στο Mega και απειλούσε με… εκτελεστικό απόσπασμα όσους υπέγραψαν τα μνημόνια. Και φυσικά συνεχίζοντας την εκστρατεία παραπληροφόρησης άρχισε να επιτίθεται στην κυβέρνηση και στην Σοφία Βούλτεψη ότι διασπείρουν τον τρόμο για το μέλλον της Ελλάδας αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.
Μα δεν χρειάζεται καν να μιλά κανείς από την κυβέρνηση για πιστωτικό γεγονός και ασφυξία της Ελλάδας. Το έχουν αποφασίσει ο δανειστές σε περίπτωση που το… κοκοράκι του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να χορέψει τις αγορές πεντοζάλη. Είναι τόσο εύκολο για τους ξένους να σταματήσουν τη χρηματοδότηση και να τρέχει η χώρα να βρει χρήματα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Ή μήπως θα βγάλουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη μηχανή που κόβει χρήμα; Χθες μόλις η Γερμανία μας έστειλε το τελεσίγραφο ότι αν ο Τσίπρας κάνει αυτά που υπόσχεται τότε θα σταματήσει η χρηματοδότηση και θα μείνει η Ελλάδα και οι τράπεζες από ρευστό. Έχουμε τόσα χρήματα για να μην έχουμε ανάγκη τους ξένους; Πώς θα εξυπηρετήσουμε το χρέος μας; Πώς θα καλύπτουμε τα έξοδά μας; Εδώ μέχρι και η Γερμανία δανείζεται πάνω από 200 δις ευρώ το χρόνο από τις αγορές για να εξυπηρετεί το χρέος της, εμείς τι θα κάνουμε;
Είναι πολύ επικίνδυνες κουβέντες για να τις αναλύουν οι ερασιτέχνες του ΣΥΡΙΖΑ όπως η κ. Βαλαβάνη η οποία αν δεν κάνουμε λάθος «βούλιαξε» την οικογενειακή της επιχείρηση πριν γίνει εθνομητέρα για να σώσει την Ελλάδα. Επιτέθηκε στην Σ. Βούλτεψη για τις δηλώσεις της τελευταίας περί πιστωτικού γεγονότος αν ισχύσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και είπε κάτι που δε λένε όλοι οι ξένοι και οι περισσότεροι σοβαροί Έλληνες.
Η Σ. Βούλτεψη της απάντησε αλλά μήπως τελικά δεν αξίζει τον κόπο να απαντάς σε άσχετους και επικίνδυνους; «Διαπιστώνω ότι η κα Βαλαβάνη αποφάσισε να λάβει ενεργό μέρος στην εκστρατεία ψεύδους και διαστρέβλωσης που διεξάγεται αυτόν τον καιρό γιατί μεταφέρει μισά και αποσπασματικά, όσα είπα, κάτι το οποίο έγινε όλες αυτές τις μέρες», είπε η κα Βούλτεψη και πρόσθεσε:
«Αυτό το οποίο είπα εγώ το είπε ο Moody’s. Εγώ το είχα διαβάσει στην Αυγή και στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» και αυτό είχε γραφεί στην Αυγή και στο Κόκκινο την Παρασκευή. Αλλά εδώ τη Δευτέρα εσείσθη ο κόσμος που το είπα εγώ. Προφανώς την Παρασκευή είχαν πάει όλοι στα μπουζούκια στην χώρα, και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, εκτός εάν μιλάμε για έναν στρουθοκαμηλισμό που λέει ότι αν δεν το πούμε δεν το έχει πει ο Moody’s ή η Αυγή», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Μήπως την ακούει η κ. Βαλαβάνη. Μια ακόμη που εξαργύρωσε τη συμμετοχή της στο Πολυτεχνείο διότι αυτό γράφει μόνο στο βιογραφικό της. Α, και εκείνα τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έχει «παρκάρει» σε ξένες τράπεζες σε περίπτωση που στην Ελλάδα γίνει… πιστωτικό γεγονός. Αλλά έτσι είναι. Οι πλούσιοι αριστεροί του Κολωνακίου σιγά μην ενδιαφέρονται για το αν θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και χάσει ο κόσμος τα λεφτά του.
Η κ. Βαλαβάνη άραγε θα στηθεί στην ουρά των ΑΤΜ για να βγάλει κανένα ευρώ να πάει να πάρει ψωμί; Όχι βέβαια, οι καταθέσεις στο εξωτερικό να είναι καλά. Να θυμίσουμε το πόθεν έσχες της για να καταλάβετε ότι το «πιστωτικό γεγονός» είναι γι’ αυτήν ανύπαρκτο; Η εν λόγω κυρία λοιπόν διαθέτει 20 βιβλιάρια καταθέσεων, ύψους 885.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται σε 452.885 ευρώ και 364.000 λίρες Αγγλίας(432.967 ευρώ). Έχει κάτι λίγα ομόλογα, καμιά 15αριά ακίνητα, μετοχές κ.λπ.
Έτσι για να βλέπουμε με ποιους «επαναστάτες» και «αγωνιστές» της Αριστεράς έχουμε να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου