Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις καταλήψεις

Μόλις χθες γράφαμε ότι οι κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια και οι καταλήψεις στα σχολεία δεν είναι και τόσο αθώες και είναι μάλλον υποκινούμενες. Ήρθε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για να επιβεβαιώσει το βρόμικο παιχνίδι που παίζει στα σχολεία η αξιωματική αντιπολίτευση και οι δορυφόροι του συνδικαλιστές.
Σε ανακοίνωση της νεολαίας αναφέρεται:
«Οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτές τις μέρες δείχνουν, με όλο και πιο ηχηρό τρόπο, ότι δεν θα ανεχτούν άλλο αυτό το «Νέο» Λύκειο που ετοιμάζεται γι’ αυτούς από την κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα, φανερώνοντας ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό δυναμικό που αποδεικνύει πως οι μαθητές δεν θέλουν κι ούτε θα γίνουν τα πειραματόζωα της κυβέρνησης. Ήδη από πέρσι είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις των σχολείων, οι απολύσεις των καθηγητών, η κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, τα 3ετη εξεταστικά κέντρα, το φακέλωμα όσων μαθητών συμμετέχουν σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής του κυβερνητικού σχεδίου για την Παιδεία.
Οι μαθητές μάχονται απέναντι στο σχολείο που τους ετοιμάζουν, διεκδικώντας ένα σχολείο διαφορετικό, το δικό τους λύκειο,: αυτό της καθολικής παιδείας και όχι της παπαγαλίας, του σεβασμού στον ελεύθερο χρόνο και τη διαφορετικότητα, της δημοκρατίας απέναντι στη φασιστική απειλή, ένα σχολείο για όλες και όλους.
Ο αγώνας των μαθητών, που ξεκίνησε με συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις, για ένα σχολείο διαφορετικό πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας. Απέναντι στην τρομοκρατία και την κρατική καταστολή που απειλεί να φιμώσει τους μαθητές, πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι η νεολαία αυτής της χώρας έχει βαρεθεί να της κλέβουν το μέλλον, να της στερούν τη ζωή, να την ωθούν στην ανεργία και να την τρομοκρατούν με την καταστολή και δεν είναι διατεθειμένη ν΄ ανεχτεί αυτήν την κατάσταση, ούτε μια μέρα παραπάνω! Ραντεβού στους αγώνες, το μέλλον μας ανήκει!»
Φανερή πλέον η υποκίνηση για μπάχαλο, μάλιστα 10 μέρες πριν τη γιορτή της 17ης Νοεμβρίου όπου πάντα υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων. Τι καλύτερο για τους γνωστούς «ανακατωσούρες» να δημιουργήσουν σοβαρά επεισόδια και να προκαλέσουν αναταραχή.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά δηλώσεις για τις κινητοποιήσεις έκανε και ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσυφάκης. «Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία ούτε να πω «παιδιά, κάντε καταλήψεις» ούτε «παιδιά, μην κάνετε». Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν είναι κακό να κινητοποιούνται για τα προβλήματα, διότι είναι και μια άσκηση (για τους μαθητές) για να τους προετοιμάζει να γίνουν καλοί πολίτες, ενεργοί πολίτες. Από εκεί και πέρα, η μορφή κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν τα παιδιά είναι δικό τους θέμα και δεν θα τους την πούμε εμείς».
Ο καθηγητής που έχει να μπει σε αίθουσα καμιά 20αριά χρόνια λόγω συνδικαλιστικής άδειας λέει ότι οι καταλήψεις κάνουν καλύτερα τα παιδιά κι όχι η γνώση. Άρα γιατί να κάνουν μαθήματα, ας βάζουν λουκέτο στο σχολείο. Άλλωστε, έχει παράδειγμα προς μίμηση ο Κοτσυφάκης. Ο Τσίπρας μέσα από τις καταλήψεις έχει γίνει εν δυνάμει πρωθυπουργός. Γιατί να κάθεται να διαβάζει όπως τα υπόλοιπα κορόιδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου