Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αντιθέσεις Θεοί, μύθοι, ήρωες και βρετανική δολιότητα

 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Το επίσημο βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 περιέχει πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, στους οποίους μια χαρά συμμετείχε κι η βρετανική ομάδα, που παρήλασε κι αυτή ενώπιον του χορτοφάγου και ψυχοπονιάρη Αδόλφου, ο οποίος λίγο μετά, με βρετανική ανοχή και συναίνεση κατάπιε αμάσητη κοτζάμ Τσεχοσλοβακία. Το ίδιο πλάνο που χρησιμοποίησαν οι Άγγλοι για τους αγώνες του 2012, χρησιμοποίησε κι ο ΕΟΤ στο βίντεο για την προβολή της χώρας μας, με τίτλο «Gods, Myths, Heroes». Αντίστοιχα πλάνα και φωτογραφίες από τους αγώνες που οργάνωσε η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, υπάρχουν και στην σελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, διότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι απλά …αγώνες και τους έχουν διοργανώσει καπιταλιστικές, κομμουνιστικές, χώρες με κάθε είδους καθεστώς.
Αυτό το πλάνο «ανακάλυψε» στο ελληνικό βίντεο ο γνωστός «Guardian» και πήγε να το κάνει θέμα, έχοντας ραντεβού με την πεπονόφλουδα. Το τσακάλι που πήρε την μισελληνική εργολαβία δεν πρόσεξε την πηγή του πλάνου.
Αυτή η μικρή βρωμιά – γκάφα κάποιου Άγγλου δημοσιογράφου, από μόνη της είναι ασήμαντη. Υπάρχει όμως ένα ευρύτερο πλαίσιο, τόσο ιστορικά, όσο και στην σημερινή συγκυρία, που αξίζει να επισημάνουμε. Γιατί τώρα; Γιατί έτσι;
Καταρχήν να υπογραμμίσουμε πως ο Τύπος στην Βρετανία, που δεν είναι πια μεγάλη κι ο ήλιος δύει κάθε βράδυ, όπως σε όλες τις χώρες, υπηρετεί τις γενικές κατευθύνσεις της ευρύτερης εθνικής πολιτικής.
Σήμερα υπάρχουν δυο θέματα ανοιχτά, που εξηγούν μικρές και μεγαλύτερες βρωμιές, κατά την μακρά παράδοση της «δόλιας Αλβιώνος»: το ένα είναι η αναζωπύρωση της συζήτησης για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα, που εκτίθενται στον μεγαλύτερο πάγκο κλεπταποδόχου, που καλείται Βρετανικό Μουσείο, χωρίς να περιέχει και πολλά βρετανικά δημιουργήματα. Η πλειοψηφία των εκθεμάτων που υπάρχει εκεί μέσα είναι προϊόν πλιάτσικου από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τις Ινδίες κλπ. Είναι τα λάφυρα της αποικιοκρατίας. Με την δύναμη του στόλου τους και τα όπλα του πάντοτε μισθοφορικού στρατού τους, τα καθάρματα της Αυτής Μεγαλειότητος, λεηλάτησαν πολιτισμούς στα μήκη και τα πλάτη της γης. Με θρασύτητα δε ισχυρίζονται πως είναι πιο ικανοί και άξιοι φύλακες αυτών των μνημείων τέχνης των ανθρώπινων πολιτισμών, από τα κράτη των ίδιων των λαών που τα δημιούργησαν. Κι όταν εγείρουν θέμα τα κράτη για επιστροφή των κλοπιμαίων, τότε η άρνηση συνοδεύεται από την συκοφαντία.
Διεθνή τσιμπούρια, λαφυραγώγησαν και ματοκύλησαν Έλληνες στην Κύπρο, την αχανή Ινδία, λαούς της Αφρικής, της Αμερικής, με βάρβαρους τρόπους και δόλιες μεθόδους που πρώτα τις ακόνισαν πάνω στους Κέλτες γείτονες τους, τους περήφανους Σκώτους και τους αγέρωχους Ιρλανδούς. Έχουν μετέλθει παντός μέσου, από την ωμή βία και την αγχόνη, όπως στην Ινδία και την Κύπρο, ως την εξόντωση δι’ οργανωμένου λιμού (Ιρλανδία). Εκεί όμως που είναι μάστορες είναι στο διαίρει και βασίλευε, στο να χρησιμοποιούν μειονότητες ως ρουφιάνους τους κατά της πλειονότητας. Έτσι χρησιμοποίησαν τους μουσουλμάνους κατά των ινδουιστών στην Ινδία, τους Τουρκοκύπριους κατά των Ελληνοκυπρίων, τους Διαμαρτυρόμενους των κατεχόμενων κομητειών της Β. Ιρλανδίας, κατά της καθολικής πλειοψηφίας της όλης Ιρλανδίας.
Με τις πλέον βρώμικες μεθόδους, ως και δολοφονίες ηγετών, δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν υπέρ των συμφερόντων τους.
Αν δεν το ξέρετε, ακόμη δεν έχουν αποχαρακτηριστεί έγγραφα του Foreign Office που αφορούν την δολοφονία του Καποδίστρια. Μαντέψτε γιατί. Γιατί, ακόμη και σχεδόν δύο αιώνες μετά, οι Έλληνες δεν θα καταπιούν αμάσητη την αλήθεια, δεν θα πουν «νερό κι αλάτι» για την βρετανική δολιότητα.
Το άλλο ζήτημα είναι η κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υποτροπήν συναυτουργία της Βρετανίας στα εγκλήματα του τουρκικού ισλαμοφασισμού. Στην Κύπρο και στο Αιγαίο το Λονδίνο λειτουργεί ως εχθρός μας. Είναι εχθρός μας. Σήμερα ο Κάμερον αβαντάρει τον τσαμπουκά του Ερντογάν στην κυπριακή ΑΟΖ. Θυμηθείτε το, ο τουρκικός ισλαμικός στρατός κατοχής θα είναι πιο εύκολο να φύγει από την Κύπρο, παρά να ξεκολλήσουμε το βρετανικό τσιμπούρι και τις βάσεις του από το νησί. Η Βρετανία χρησιμοποίησε τους Τούρκους βάζοντας τους στο παιχνίδι εναντίον μας κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ κι έκτοτε τους υποστηρίζει σθεναρά σε κάθε παρανομία.
Μην σας κάνουν λοιπόν εντύπωση οι βιντεομαϊμουδιές. Όταν έχεις κρεμάσει δεκαοχτάχρονα παιδιά στην Κύπρο το 1955-1959, για να αποτρέψεις την Ένωση με την Ελλάδα, που υποσχόσουν στους Κυπρίους το 1940 για να πολεμήσουν 45.000 από αυτούς μαζί σου καίτοι δεν είχαν υποχρέωση στράτευσης, αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου