Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΒΟΜΒΑ που έριξε ο Κ. Καραμανλής προκαλεί σεισμικές δονήσεις στη Ν.Δ.





Η ΒΟΜΒΑ που έριξε ο Κ. Καραμανλής με την άρνησή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία, επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις και προκαλεί σεισμικές δονήσεις στη λεγόμενη συντηρητική παράταξη.
Ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. ναι ανιψιός του ιδρυτή της, έσπασε τη σιωπή του εξουσιοδοτώντας τον «αντάρτη» Νικήτα Κακλαμάνη – και αυτό έχει σημασία- με τον οποίο πρόσφατα είχε συνάντηση και συνομιλία για όλα τα επίμαχα πολιτικά θέματα, να δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει επίσης, να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές, απόφαση, η οποία αναμένεται να πυροδοτήσει θύελλα στη Νέα Δημοκρατία. Η πλήρης αποστασιοποίηση Καραμανλή στη Ν.Δ. οφείλεται στην κάθετη διαφωνία του για τις πρακτικές που ακολουθεί η μνημονική κυβέρνηση.

Ο ίδιος, επίσης θεωρεί καταστροφικό για τη χώρα και την οικονομία τον ΕΝΦΙΑ, γιατί όπως λέει στους συνομιλητές του, οδηγεί σε δέσμευση της ιδιωτικής περιουσίας, την οποία η φιλελεύθερη παράταξη θα έπρεπε να προστατεύει, ενώ είναι αντίθετος τόσο στο ζήτημα των κυρώσεων προς την Ρωσία, όσο και με βασικές διατάξεις του-αντιρατσιστικού- νομοσχεδίου.

Ο κ. Καραμανλής σε καμία περίπτωση δεν θα επιδιώξει την συνταξιοδότηση του απ’ την ενεργό πολιτική μετακινούμενος στην προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα δεν τον συνδέει απολύτως τίποτα με το κόμμα της Ν.Δ. όπως έχει εξελιχθεί, μετά την ανάληψη της ηγεσίας απ’ τον Αντώνη Σαμαρά.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Κ. Καραμανλής, απέτρεπε τους λεγόμενους Καραμανλικούς βουλευτές να έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με την ηγεσία της Ν.Δ. Η τακτική αυτή έχει αλλάξει, γιατί θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική για το τόπο και οδηγεί τη συντηρητική παράταξη σε πολιτικό αφανισμό. Ο Κ. Καραμανλής σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του, προβλέπει ραγδαίες εξελίξεις και ριζικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. Πιστεύει ότι η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και γι αυτό θεωρεί πλέον χρήσιμες τις διεργασίες που γίνονται στο παρασκήνιο για την ανασυγκρότηση της συντηρητικής παράταξης.

Σημερινό δημοσιεύμα της KontraNews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου