Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτοί μας "κουνάνε" το δάκτυλο: Γάλλος υφυπουργός δεν πλήρωνε φόρους για 3 χρόνια!



Αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί που μας κάνουν υποδείξεις για τη φοροδιαφυγή και μας επιβάλου αυτή την απίστευτη φοροκαταιγίδα. Ένας Γάλλος υφυπουργός που υποχρεώθηκε σε παραίτηση, αφού αποκαλύφθηκε ότι δεν πλήρωνε φόρο εισοδήματος επί τρία χρόνια, εξήγησε σήμερα ότι η "παράλειψη" αυτή οφειλόταν σε... ψυχολογικούς λόγους, επειδή τον φόβιζε η γραφειοκρατία της χώρας του!

Ο Τομάς Τεβενού, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από υφυπουργός Εμπορίου μόλις εννέα ημέρες μετά τον διορισμό του μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και εκδιώχθηκε και από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αρνήθηκε ότι εξαπατούσε σκόπιμα το δημόσιο και διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη πληρώσει όλα όσα χρωστούσε.

Ο 40χρονος Τεβενού, που παραδέχτηκε επίσης ότι δεν πλήρωνε ούτε το νοίκι για το διαμέρισμα στο οποίο ζει στο Παρίσι, υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîne ότι πάσχει από ένα σύνδρομο, την "γραφειοκρατικοφοβία".

Αντί όμως να κερδίσει τη συμπάθεια των Γάλλων, ο ισχυρισμός του Τεβενού προκάλεσε θυμηδία. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός κάλεσε μάλιστα στο στούντιο έναν ψυχολόγο για να επιβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται τέτοιου είδους "φοβία για την γραφειοκρατία".

Προσπαθώντας να περιορίσει τη ζημιά πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η νέα κυβέρνηση από το κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, ο Τιερί Μαντόν, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι "η πρόσφατη ανακάλυψη της γραφειοκρατικοφοβίας μας ενθαρρύνει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την απλοποίηση" του διοικητικού συστήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου