Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Το ξύπνημα του Ισλαμ και ο…ύπνος Βενιζέλου

image
ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
Είναι αλήθεια ότι η καθημερινότητα του Μνημονίου που βιώνουμε όλοι μας μάς απορροφά όλη την ενέργεια από τα τραγικά γεγονότα που χτυπούν την πόρτα μας και πολύ φοβάμαι ότι την έχουν ήδη περάσει.
Το Ισλάμ στη χειρότερη εκδοχή του, αυτή των ακραίων και φανατικών τζιχαντιστών, έχει ξυπνήσει για τα καλά και απειλεί να μετατρέψει σε εφιάλτη κάθε σημείο του δυτικού κόσμου.
Τα όσα συμβαίνουν στο Ιράκ αλλά και σε
πόλεις της Ευρώπης, και ας μην το παίρνουμε είδηση, επιβεβαιώνουν όλους όσοι εγκαίρως φώναζαν ότι πρέπει εδώ και τώρα να μπει ένα μέτρο στην παράνομη και άνευ ορίων μετανάστευση.
Τότε όσοι τα έλεγαν χαρακτηρίζονταν ακραίοι και φοβικοί που διαφωνούν με την… πολυπολιτισμικότητα της Ευρώπης. Σίγουρα σήμερα με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας θα το ξανασκέφτονται.
Βλέπεις, υιοθέτησαν την άποψη των οικονομικών συμφερόντων που ήθελαν φτηνά εργατικά χέρια και ανθρώπους οι οποίοι στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν ήταν εύκολα θύματα σε κάθε ασυδοσία. Και η Ευρώπη, αντί να είναι των λαών της, έγινε μόνο των οικονομιών της και, για να ακριβολογούμε, των ισχυρών οικονομιών της.
Αποτέλεσμα, χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες να γίνονται πολίτες της Ευρώπης εν μια νυκτί, δίχως όμως να έχουν ενστερνισθεί τον πολιτισμό και τις αντιλήψεις των χωρών που τους έχουν υποδεχθεί. Το αντίθετο θα λέγαμε.
Ηδη τα πρώτα κρούσματα μίσους τα βιώνουν χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία και άλλες, που θεωρούσαν ότι είναι στο απυρόβλητο από το μίσος και τον φανατισμό που καλλιεργούν συγκεκριμένες μουσουλμανικές σέχτες, οι οποίες θεωρούν ότι υπέρτατος νόμος είναι αυτός του Προφήτη και κανενός άλλου. Και όσο η φτώχεια και η ανέχεια θα εξαπλώνονται στην Ευρώπη τόσο ο προσηλυτισμός θα είναι πιο εύκολος.
Τώρα που το ποτάμι στη Μέση Ανατολή φούσκωσε, η Δύση αρχίζει να διαπιστώνει ότι το Ισλάμ είναι και πάλι εδώ.
Την ίδια ώρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει πράξει ούτε το αυτονόητο. Να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής και να χαράξει μια εθνική πολιτική, που θα περιλαμβάνει και την απόφαση για τη δημιουργία τζαμιών στην Αθήνα, μια και είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που μπορεί να μετατραπεί σε πυριτιδαποθήκη.
Αλλά πού να μείνει χρόνος και χώρος για αυτό, όταν ο αρμόδιος υπουργός ασχολείται ώρες επί ωρών για το πώς θα παραμείνει αρχηγός στο κόμμα του και για το πώς θα πάρει περισσότερα από τη διανομή των ιματίων των κρατικών θέσεων.
Ισως είναι ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας να αναλάβει πρωτοβουλία συγκαλώντας το Συμβούλιο Αρχηγών. Εστω και την ύστατη στιγμή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου