Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Παυλόπουλος: "To ΠΑΣΟΚ μαγείρεψε το έλλειμμα" "Ποτέ δεν μπήκαν στο έλλειμμα οι δαπάνες της ΔΕΗ και των νοσοκομείων"

Νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η απόφαση να βγει από το αρχείο η «καυτή» υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real fm, χαρακτήρισε την υπόθεση «τεράστια ιστορία» και κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι επιχείρησε να «σκεπάσει» την υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν, ιδίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στις ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου, προσπάθειες ώστε να μείνει η ιστορία στο ημίφως ή στο σκοτάδι».
Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε πως «το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο», ωστόσο, όπως ανέφερε, «με την άφρονα πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τους τρεις πρώτους μήνες, το έλλειμμα εκτοξεύτηκε».
Στην ερώτηση αν υπήρξε «μαγείρεμα» των στοιχείων προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. απάντησε χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν είχαν μπει στο έλλειμμα δαπάνες όπως αυτές της ΔΕΗ και των νοσοκομείων, αν και μας είχαν ζητηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν».
Καταλήγοντας ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως «το γεγονός πως προστέθηκαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο έλλειμμα σήμαινε πρακτικά τη λήψη μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ εις βάρος του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου