Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Καίει τον Γιωργάκη ο Στρος Καν: (VIDEO)

Καίει τον Γιωργάκη ο Στρος Καν: (VIDEO)

Μου ζητούσε να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ από το 2009.
Την τραγικΗ κατάσταση της ελληνικής οικονομίας γνώριζε ήδη από το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει το τσουνάμι που ερχόταν αλλά προετοίμασε το έδαφος για τα αρπαχτικά του ΔΝΤ και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Την ώρα δηλαδή που μας έταζε ότι θα γίνουμε η «Δανία του Νότου» και υφάρπαζε την ψήφο των ανυποψίαστων πολιτών, συνωμοτούσε υπόγεια με τον Ντομινίκ Στρος Καν του ΔΝΤ.
Αυτά και άλλα πολλά παραδέχεται σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο France2, ο ίδιος ο Στρος Καν, σπάζοντας τη σιωπή του. Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω αποκαλύπτοντας καυτούς διαλόγους:
«Ντομινίκ, όπως τα βλέπω τα πράγματα, θα έχουμε ανάγκη από ένα σχέδιο βοήθειας από το ΔΝΤ», είπε ο Παπανδρέου για να εισπράξει αμέσως τη καταφατική απάντηση του Σρος Καν.
«Υπάρχει όμως και ένα άλλο επιπλέον πρόσωπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει επομένως να μιλήσεις με του Ευρωπαίους συναδέλφους σου, ώστε να είσαι σίγουρος ότι συμφωνούν να ασχοληθεί το ΔΝΤ με την Ελλάδα», σημείωσε ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ. «Νομίζεις;» φέρεται να ρώτησε ο Παπανδρέου, για να λάβει την απάντηση του Στρος-Καν: «Ναι, αυτό πιστεύω».
Οι συκλονιστικοί αυτοί διάλογοι έρχονται να επιβεβαιώσουν παλαιότερες δηλώσεις του Στρος Καν στο τηλεοπτικό σταθμό Canal + οι οποίες όμως δεν προβλήθηκαν ποτέ για να μην προκαλέσουν πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα.
Όμως και τότε, η κυβέρνηση του Παπανδρέου δεν είχε αρνηθεί την πληροφορία, αλλά μέσω του Πεταλωτή είχε πει «ότι ο Πρωθυπουργός έκανε τα πάντα για να βρει την καλύτερη λύση για την Ελλάδα».
Αξίζει να επισημανθεί ότι τον Ιανουάριο του 2010, λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση που οδήγησε στη μνημονιακή λαίλαπα ο Παπανδρέου είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο σε συνέντευξη Τύπου αν είχε σκοπό να φέρει το ΔΝΤ αλλά είχε απαντήσει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου