Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τρανταχτή απουσία-μήνυμα Κ.Καραμανλή στη "Νέα Ελλάδα" που... χτίζει ο Α.Σαμαράς αντάμα με τον Ευ. Βενιζέλο


Δύο τρανταχτές απουσίες σημειώθηκαν από την εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Αυτές του Κώστα Καραμανλή και του Πέτρου Μολυβιάτη. Δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, αλλά για ένα σαφές μήνυμα απόρριψης των σχεδίων του κ. Σαμαρά για το χτίσιμο της «Νέας Ελλάδας» και τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας εν’ όψει εθνικών εκλογών.
Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού από μία εκδήλωση που οργάνωσε το ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» ήταν άκρως σημειολογική και δεν είχε να κάνει με ενστάσεις και αντιδράσεις όσον αφορά στις προτάσεις της συνταγματικής αναθεώρησης. Τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα και φαίνεται ότι υπάρχει «σύγκρουση» μεταξύ των «καραμανλικών» και του Α. Σαμαρά.
Αυτή συνδέεται με τα σχέδια του κ. Σαμαρά να επιχειρήσει την πολιτική του διάσωση μετά την αναμενόμενη κατάρρευση του κόμματος στις Ευρωεκλογές μέσα από ένα άλλο κόμμα που δεν θα έχει το όνομα Νέα Δημοκρατία, αλλά πιθανόν «Νέα Ελλάδα».
Ο Κ. Καραμανλής δεν συνηγορεί σε ένα τέτοιο σχέδιο. Να «σβηστεί» δηλαδή το κόμμα που ίδρυσε ο θείος του Κωνσταντίνος Καραμανλής» από τον Α. Σαμαρά που συνέπραξε με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο για να κυβερνήσουν με πολιτικές και συνταγές της τρόικας τον ελληνικό λαό, βγάζοντας στα «κάγκελα» τους δεξιούς.
Οι «Καραμανλικοί» επιρρίπτουν μεγάλες ευθύνες στο νυν πρωθυπουργό για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα, αλλά και για τα θλιβερά ποσοστά που αναμένεται να λάβει η ΝΔ στις Ευρωεκλογές. Καταλογίζουν στον Α. Σαμαρά πώς έγινε έρμαιο του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ και διέλυσε τον κομματικό μηχανισμό διώκοντας τους δεξιούς από το κόμμα και την κυβέρνηση.
Στο παρελθόν δε, ο κ. Καραμανλής έχει στείλει προειδοποιητικές βολές στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας επέρριψε ευθύνες για την οικονομική κατάσταση στη διακυβέρνηση 2007-2009 όσο και με αφορμή την ψήφιση ή την απόπειρα να περάσουν κάποια επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό καθ’ υπαγόρευση της τρόικας (όπως όλα άλλωστε).
Η στάση του πρώην πρωθυπουργού, όπως επίσης και του «πατριάρχη» των «Καραμανλικών» Πέτρου Μολυβιάτη να μην παραστούν στη χθεσινή εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση έχουν να κάνουν με τις πολιτικές εξελίξεις που αναμένονται μετά τις Ευρωεκλογές. Κάτι που έχει προκαλέσει σκεπτικισμό και ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ήδη, στο εσωτερικό της ΝΔ έχει ξεκινήσει μία διαδικασία διαδοχής η οποία ως φαίνεται θα «τρέξει» με μεγάλη ταχύτητα αν τα ποσοστά του κόμματος είναι κάτω του 20%. Οι διεκδικητές της αρχηγίας έχουν ήδη λάβει θέσεις με πρώτη τη Ντόρα Μπακογιάννη να στέλνει… τροχιοδεικτικά.
Γίνονται επίσης διεργασίες για τη δημιουργία ενός νέου «καθαρού» δεξιού κόμματος, υπό τη στέγη του οποίου μπορούν να μπουν πατριωτικές δυνάμεις και πολιτικοί που εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, όπως επίσης και την Εκκλησία.
Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τ. Μπαλκτάκος έχει εξαγγείλει τη δημιουργία κόμματος, ενώ φαίνεται να δραστηριοποιείται στον πολιτικό στίβο πλέον και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.  
Μπορεί λοιπόν ο κ. Σαμαράς να επισήμανε από την εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση (έγινε στο Μέγαρο Μουσικής – άλλο σκάνδαλο και εκεί με τις χρηματοδοτήσεις) και πώς «κάνουμε άλμα» και «δημιουργούμε τη Νέα Ελλάδα», αλλά το άλμα μπορεί να είναι στο κενό, ενώ σίγουρα κάποιοι δεν θέλουν τη «Νέα Ελλάδα» όπως τη βλέπει ο κ. Σαμαράς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου