Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Γ.Παπανδρέου: “Πολύτιμες οι ΜΚΟ – Έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις”


Ούτε λέξη για την ταμπακέρα και για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ και συγκεκριμένα αυτή στην οποία εμπλέκεται ο πρώην σύμβουλος του Άλεξ Ρόντος δεν είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Το αντίθετο μάλιστα. Υπερασπίστηκε τις ΜΚΟ και είπε πώς «έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και δημιούργησαν προσβάσεις σε όλα τα Βαλκάνια».
Ποιο ρόλο έπαιξαν οι ΜΚΟ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Ο κ. Παπανδρέου ασκούσε πολιτική και ως υπουργός Εξωτερικών και ως πρωθυπουργός μέσω ΜΚΟ και έδιδε στοιχεία σε Οργανώσεις οι οποίες όπως αποδεικνύεται στις περισσότερες των περιπτώσεων είχαν ύποπτο ρόλο και μόνο στόχο το κέρδος, στις πλάτες βέβαια των Ελλήνων φορολογουμένων;
Επί υπουργίας στο Εξωτερικών και πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου έγιναν οι μεγαλύτερες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα από πλευράς Ελλάδας με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να εγείρουν συνεχώς αξιώσεις και να διεκδικούν σήμερα τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και στην Κύπρο.
Μετά τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Δόθηκαν απόρρητα εθνικά σχέδια ή στοιχεία σε ΜΚΟ για να παίξουν τον καθοριστικό ρόλο που αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός; Όλα είναι πιθανά, αν αναλογιστεί κανείς πώς ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και νύν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε απόρρητα εθνικά σχέδια στο σπίτι του.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων αποφοίτων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις ΜΚΟ και είπε πώς αυτός, ως υπουργός Εξωτερικών, αποφάσισε να θεσπίσει ένα πλαίσιο ελέγχου, το οποίο περιελάμβανε κατάθεση ετήσιων εκθέσεων των δραστηριοτήτων τους.
Είναι η ίδια περίοδος που χρηματοδοτείται η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» για την οποία γίνονται τώρα έρευνες από πλευράς δικαιοσύνης με κατηγορίες και σε βάρος του πρώην συμβούλου του Γ. Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου.
Είναι ο μυστηριώδης άνθρωπος, η παρουσία του οποίου δίπλα στον ΓΑΠ ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως όταν έγινε έρευνα από το ΣΔΟΕ σχετικά με πληρωμές του Υπουργείου Εξωτερικών προς διάφορες ΜΚΟ για ποσό ύψους 400 εκατ. ευρώ.  
Ο κ. Παπανδρέου απέδωσε το σάλο με τις ΜΚΟ που έχουν «φάει» απίστευτα λεφτά σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων σε «υπερβολές των ΜΜΕ για να χτυπηθεί ο ίδιος».
Του χαλάνε τα σχέδια του ανθρώπου γιατί, όπως είπε, θέλει να μείνει ενεργός στην πολιτική.
Θεωρεί πώς με το μνημόνιο έσωσε την Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός του έχει υποχρέωση. Ακούστε τι δήλωσε ο άνθρωπος: «Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και δεν έζησε το 2010 μία εθνική τραγωδία βίαιης χρεοκοπίας, παρότι πήραμε το μεγαλύτερο στην παγκόσμια ιστορία δάνειο, από τους φορολογούμενους των άλλων χωρών - μελών, παρότι καταφέραμε να γίνει το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους που έγινε ποτέ, χρέος που αλλιώς θα επωμιζόταν ο Έλληνας φορολογούμενος».
«Ευθέως λέω ότι, ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η κρίση, υπονόμευσε τον πυρήνα των ευρωπαϊκών αξιών αντί να τις προστατεύσει. Υπονόμευσε έτσι τις αξίες αυτές και διεθνώς». Επιβεβαιώνει και ο ίδιος δηλαδή πώς ότι έγινε έγινε για να σωθεί η Ευρωζώνη και όχι η Ελλάδα.
Πόσο θράσος έχει ο άνθρωπος που κατέστρεψε την Ελλάδα, βάζοντας την στα μνημόνια και εκχωρώντας εθνική κυριαρχία να μας κάνει μαθήματα «οικονομικής σωτηρίας», όταν ο λαός πεθαίνει από την ανέχεια και τη φτώχια. Θέλει μάλιστα να παραμείνει στην ενεργό πολιτική σκηνή. Δεν τους έφτασε η καταστροφή που προκάλεσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου