Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Με 7.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα η κυβέρνηση θεωρεί πώς ένα ζευγάρι μπορεί να φάει, να πιει, να ντυθεί, να πληρώσει τους φόρους και το στεγαστικό του δάνεια δίνει το «πράσινο φως» στις τράπεζες και στην εφορία να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη τους κατοικία. Αυτά είναι τα… κοινωνικά κριτήρια που έθεσε η κυβέρνηση για να συμφωνήσει με την τρόικα στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών από αρχές του 2014.
Ο κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνηση έδωσαν «μεγάλη μάχη» και πέτυχαν τι; Να βγαίνει σε πλειστηριασμό το σπίτι ανθρώπων που ζουν με το επίδομα ανεργίας ή με την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ.
Πέτυχαν επίσης μία 4μελής οικογένεια που έχει ετήσιο εισόδημα 14.000 ευρώ, δηλαδή εργάζεται μόνο ένας και παίρνει μισθό περίπου 1.000 ευρώ το μήνα, να χάνει το σπίτι στο οποίο στεγάζει τα παιδιά του γιατί δεν μπορεί να πληρώσει το δάνειο του.
Πρόκειται για πολιτική απάτη και επιβεβαίωση του ότι δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς το σπίτι του αν χρωστάει στις τράπεζες και στην εφορία. Τα περί κριτηρίων είναι μία κοροϊδία της κυβέρνησης στο πρόσωπο των εξαθλιωμένων Ελλήνων που με αίμα έχτισαν ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών για να στεγάσουν τα όνειρα και τις οικογένειες τους.
Η κυβέρνηση, υποταγμένη πλήρως στους δανειστές γκρεμίζει ότι πιο σημαντικό απέκτησαν οι Έλληνες. Το δικό τους κεραμιδί.
Σε ένα τρικ η κυβέρνηση ξεκινάει να βγάζει σε πλειστηριασμό τα σπίτια 15.000 ανθρώπων οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, από τη διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε πώς έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το δάνειο τους, αλλά δεν το κάνουν εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του «νόμου Κατσέλη». Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.
Η κυβέρνηση καταργεί επίσης τη διάταξη με την οποία προστατεύεται μέχρι το τέλος του 2013 κάθε ακίνητο για οφειλές έως 200.000 ευρώ. Δηλαδή, παύει να ισχύει το πλαίσιο προστασίας δευτερεύουσας και εξοχικής κατοικίας καθώς και επαγγελματικών ή εμπορικών ακινήτων.
Μειώνει επίσης τα όρια των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, μέχρι τα οποία απαγορεύονταν οι πλειστηριασμοί της κύριας κατοικίας για τραπεζικές οφειλές και από τις 200.000 ευρώ το κατεβάζει στις 150.000.
Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να κατασχέσει τα σπίτια των Ελλήνων και να παραδώσει «τζάμπα» στα ξένα funds για να τα εκμεταλλευτούν και να τα πουλήσουν αργότερα σε τιμές πολύ υψηλότερες.
Οι άθλιοι κάνουν έξωση σε συνταξιούχους και μισθωτούς με εισοδήματα με τα οποία δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα.
Καθημερινά αυτοκτονούν άνθρωποι λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες τους. Η απόσταση όμως να βάλουν την κάνη στο δικό τους κρόταφο αντί σε κάποιου άλλου δεν είναι μεγάλη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου