Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES - "Η τρόικα υπονομεύει την έξοδο της Ελλάδας απο την κρίση"

Σε κεντρικό άρθρο τους οι Financial Times αναφέρουν πώς η τρόικα με την τακτική που ακολουθεί υπονομεύει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Το δημοσίευμα αναφέρεται κυρίως στα μέτρα ύψους 2 δις ευρώ που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση να εντάξει στον προϋπολογισμό του 2014.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σκληρές διαπραγματεύσεις από τους διεθνείς πιστωτές της ως προς το προβλεπόμενο δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2014 που θα μπορούσε να υπονομεύσει τις πιθανότητες εξόδου της χώρας από την 6ετή πλέον ύφεση. Η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να υιοθετήσει νέα μέτρα λιτότητας αφού προσδιόρισε ότι το προβλεπόμενο κενό στο τελευταίο προσχέδιο του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ», αναφέρουν οι Financial Times.
«Η Τρόικα πάντα πιέζει για νέα μέτρα αλλά έχουμε φτάσει το όριο στις οριζόντιες περικοπές συντάξεων και μισθών», φέρεται να δηλώνει Έλληνας αξιωματούχος και προσθέτει «οι κοινωνικές πιέσεις γίνονται μη βιώσιμες… τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν χάσει κατά μέσο όρο περισσότερο από το ένα τρίτο των εισοδημάτων τους μέσα σε πέντε χρόνια».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου