Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σε μια κρίση, η πιο τολμηρή επιλογή είναι συχνά η πιο ασφαλής. (Χ. Κίσσινγκερ)

Του Παναγιώτη Τσολάκη
Αυτά τα λόγια είναι ενός πολιτικού που για να εφαρμοστούν τα εκπονημένα σενάρια των ισχυρών που ελέγχουν το πεπρωμένο των λαών, έπαιρνε και εφάρμοζε τις πιο ακραίες επιλογές. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που συμβούλευε πως για να χτυπήσουν και να δαμάσουν τους Έλληνες πρέπει να χτυπήσουν κατευθείαν την γλώσσα του, την ιστορία του και τον πολιτισμό του.
Αυτά δηλαδή που χτυπάει σήμερα το μνημόνιο, οι δανειακές συμβάσεις και οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Κι αντί οι πολιτικοί αυτής της χώρας να εφαρμόσουν την πιο τολμηρή επιλογή, που θα ήταν όχι στα δεσμά του μνημονίου, όχι στην
εκχώρηση και την παράδοση της χώρας, όχι στην κατάργηση του εθνικού συντάγματος, όχι στην επιτροπεία της χώρας, όχι στην λεηλασία του πλούτου της χώρας και του λαού της, όπως επιβάλει το εθνικό και ανθρωπιστικό χρέος, αυτοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ την Ελλάδα, όπως γράφουν οι εφημερίδες και δεν διώκεται καμιά (ότι ψεύδονται) για τόσες βαριές κατηγορίες που τους αποδίδουν!

Πολιτικοί που επέβαλαν πρακτικές μέσα από το φόβο της χρεοκοπίας, μέσα από το φόβο της πτώχευσης και συνεχίζουν μέσα από το φόβο του κινδύνου της δημοκρατίας, ενώ γνωρίζουν ότι επιβάλλεται με φόβο καταλήγει σε αποτυχία.
Συνεργασία και συμβιβασμός, παλαιότερα για την πολιτική, γράφουν οι σοφοί, σημαίνει ότι το μισό καρβέλι ψωμί είναι καλύτερο από καθόλου ψωμί. Σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μισό καρβέλι είναι καλύτερο από ολόκληρο το καρβέλι και αύριο θα μας πούνε ότι το καθόλου ψωμί είναι καλύτερο και από το να έχεις ψωμί για να ζήσεις!
Η μαγική λέξη των πολιτικών σήμερα για «θυσίες» σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να δίνουν σχεδόν όλο το εισόδημα τους στην κυβέρνηση, ώστε αυτοί να το στέλνουν στους προστάτες τους, για να μην χρειαστεί να θυσιάσουν οι ίδιοι την ευχαρίστηση να κυβερνούν και να ξοδεύουν!
Συγχαρητήρια, γράφει ο διανοητής, για τις καταπληκτικές και υπέροχες μαλακίες που κάνατε, είπα στον προκάτοχό μου πρωθυπουργό και υποσχέθηκα να συνεχίσω το έργο του!
Αυτά έλεγε και έπραξε και ο Σαμαράς, (μόνο που οι μαλακίες ήταν κάτι πολύ χειρότερο).
Δυστυχώς η ίδια πρακτική εφαρμόζεται. Οι πολιτικές ταυτίστηκαν. Ήδη τα δύο αντίπαλα κόμματα, που το ένα έβριζε το άλλο για την κατάντια της χώρας, συμφώνησαν για την υποψηφιότητες των περιφερειαρχών.
Αν οι πληροφορίες που έγραψε το kozan.gr και η εφημερίδα newsbomb, ότι έκλεισε η συμφωνία στήριξης του ΔΑΚΗ ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Να δούμε δηλαδή τον Πάρι Κουκουλόπουλο να ψηφίζει και να στηρίζει ΔΑΚΗ!
Δυστυχώς αυτές τις πολιτικές και αυτούς τους ανθρώπους στηρίζουν και οι πολίτες κι ύστερα τάχα ψάχνουν να βρουν τι και ποιος τους φταίει!

Είναι αυτοί που τα πάντα γίνονται κατόπιν δικών τους ενεργειών. Ακόμα κι όταν χρειάζεται η βροχή, κατόπιν δικών τους ενεργειών έρχεται. Τώρα στην απόλυτη ξηρασία που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία ποιος φταίει! Γιατί δεν προκαλούν αναπτυξιακή βροχή και οικονομική ρευστότητα. Είναι υπεράνω των δυνάμεών τους μάλλον.
Η ρίζα, γράφει η διανόηση, από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος είναι όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά ως προστάτης. Ως προστάτης ήρθε στην χώρα μας και η τρόικα, το Δ.Ν.Τ, οι δανειστές και ως προστάτης της κοινωνίας εμφανίστηκε και η Χρυσή Αυγή!
Υ.Γ «Μην πείτε στην μητέρα μου ότι ασχολούμαι με την πολιτική. Νομίζει ότι είμαι πιανίστας σε μπουρδέλο». Mark Twain, Αμερικανός συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου