Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Βενιζέλος κάνει συνομιλητή της Ελλάδας το Κατοχικό καθεστώς για το Κυπριακό

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος κάνει την Ελλάδα συνομιλητή του Κατοχικού καθεστώτος και μεθοδεύει από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται τετραμερή συνάντηση για το Κυπριακό. Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι πανηγυρίζουν από τις συνομιλίες που γίνονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ και απ’ ότι φαίνεται δεν αποκλείεται να δούμε ένα νέο «εγκληματικό» για την Κύπρο σχέδιο Ανάν.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση του διαμεσολαβητή της τουρκοκυπριακής κοινότητας με την ελληνική κυβέρνηση και του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με την τουρκική κυβέρνηση.
Αυτό συνιστά μία εκ τους σύνεγγυς τετραμερή συνάντηση για την οποία τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης πανηγυρίζουν, διότι λένε, θα αναγκαστεί η Τουρκία να συνομιλεί με τον διαμεσολαβητή κ. Μαυρογιάννη. Το γεγονός όμως ότι η Ελλάδα νομιμοποιεί το Κατοχικό καθεστώς και θα αναγκαστεί να συνομιλεί με τον Ερτούγκ, διαμεσολαβητή των Τουρκοκυπρίων προφανώς το παραβλέπουν.
Όλες αυτές οι συνομιλίες δείχνουν πώς ο ΟΗΕ και οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι θέλουν μία τετραμερής συνάντηση. Και η Ελλάδα και η Κύπρος έκαναν ήδη το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση δήθεν για την «επίλυση» του Κυπριακού. Το υπονόησε άλλωστε ο κ. Βενιζέλος με την πρώτη δήλωση που έκανε και αναγκάστηκε να το μαζέψει άρον άρον προβαίνοντας σε δεύτερη-διορθωτική δήλωση.
Επόμενος στόχος της τετραμερούς συνάντησης είναι ένα νέο σχέδιο ανάλογο του Ανάν, που θα αποτελέσει και την «ταφόπλακα» για τα συμφέροντα της Κύπρου.
Το πόσο θετικές για την Κύπρο είναι οι εξελίξεις από τη Νέα Υόρκη φαίνεται από τις αντιδράσεις στην Άγκυρα και τα Κατεχόμενα. Έχουν ξεσπάσει μεγάλα πανηγύρια.
Ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με τις χωριστές συναντήσεις του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή με την τουρκική και την ελληνική κυβέρνηση αντίστοιχα.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου δήλωσε στη Νέα Υόρκη ότι, «η τουρκική πλευρά πιστεύει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε τετραμερή διάσκεψη» και κάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να αρχίσει διαπραγματεύσεις σε επίπεδο ηγετών το συντομότερο δυνατό.
Είπε ακόμα ότι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να αποδείξει με τη συμπεριφορά του τις ειλικρινείς προθέσεις του σχετικά με την ανάγκη λύσης του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό.
Η επίλυση του Κυπριακού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θέμα των υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς αν η Ελληνική-Κυπριακή πλευρά έχει ξεκινήσει από τώρα τις υπαναχωρήσεις τι θα συμβεί αργότερα.
Ευτυχώς που η ελληνική κυβέρνηση σφύζει από… πατριωτισμό και είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Αυτό φαίνεται άλλωστε από τα αποτελέσματα των επαφών του κ. Βενιζέλου, του συγκυβερνήτη του κ. Σαμαρά, στη Νέα Υόρκη!!!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου