Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΔΕΠΑ Αφού τορπίλισαν τη συμφωνία τώρα πιέζουν για πώληση!


Όρια δεν έχει το θράσος της Κομισιόν αναφορικά με την αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης της ΔΕΠΑ στη ρωσική εταιρεία GAZPROM. Αφού πρώτα είχαν στείλει τα απαραίτητα μηνύματα ότι η ότι η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε δεν θα ενέκρινε τελικά  την συμφωνία, σήμερα βγαίνει και ζητά επίσπευση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
Όπως έγινε γνωστό από τις Βρυξέλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Simon O´ Connor προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ!
«Το αποτέλεσμα της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του τομέα ενέργειας στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό από την άποψη των εσόδων και της επιρροής στην μεταρρύθμισή του. Υπό αυτό το πρίσμα, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ θα πρέπει να συνεχισθεί το ταχύτερο δυνατό»είπε ο O´ Connor ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε το εξής εκπληκτικό:
«Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης αποτελεί ευθύνη των ελληνικών Αρχών(!) (σ.σ. κάτι που διέψευσε και ο ίδιος ο Α. Σαμαράς όταν είπε ότι το θέμα είναι πέρα και έξω απο εμάς)  Οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να εκτιμήσουν τώρα τι συνέβη και πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί καλύτερα και να προχωρήσει. Το μήνυμά μας είναι απλά ότι θα θέλαμε να ολοκληρωθεί αυτό το ταχύτερο δυνατό».
Πρόκειται ασφαλώς περί πρωτοφανούς θρασύτητας να μιλούν αυτοί που υπονόμευσαν τη συμφωνία νουθετώντας στη συνέχεια την ελληνική κυβέρνηση (;) να προχωρήσει με γρήγορα βήματα στην ιδιωτικοποίηση. Το θέατρο του παραλόγου σε όλη του την μεγαλοπρέπεια.
Είναι γνωστό πλέον  ότι το Βερολίνο κινήθηκε παρασκηνιακά για να ακυρώσει την επαπειλούμενη εξαγορά ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ από τους Ρώσους, βάζοντας μπροστά μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεμήνυσαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε , δεν θα ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, επικαλούμενη τη δημιουργία μονοπωλιακού καθεστώτος.
Φρόντισαν ,μάλιστα μέσω διαφόρων διαύλων, να το διαμηνύσουν και στη Ρωσική πλευρά, που όπως ήταν φυσικό αποχώρησε, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου