Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ FACEBOOK Τατσόπουλος στηρίζει Ρεπούση (φυσικά...)


Στηρίζει την Μ.Ρεπούση στην περιπέταια των ιστορικών αναθεωρήσεων ένας άλλος κορυφαίος αναθεωρητής της ελληνικής ιστορίας που - συμπτωματικά; - ανήκει και αυτός στην Αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Τατσόπουλος αναφορικά με την τελευταία ιστορική "πατάτα" της Μ.Ρεπούση ότι είναι "Εθνικός μύθος" ότι οι Σουλιώτισες προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό του Ζαλόγγου παρά να ατιμαστούν από τους Τούρκους  σχολίασε σχετικά στο Facebook:
«Ματαιοπονεί η Μαρία Ρεπούση; Συχνά, ναι, έχω την αίσθηση ότι ματαιοπονεί. Σαν να προσπαθείς ν' ανοίξεις διάλογο γύρω από τη δαρβινική θεωρία μ' έναν καλόγερο, έναν ιμάμη ή έναν ραβίνο, ενώ την ίδια ώρα αναρίθμητοι ομόδοξοι τους κανίβαλοι περιμένουν να εμφανιστείς μπροστά τους για να σε κατασπαράξουν. Πάντοτε πίστευα ότι δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος αχταρμάς από την πρόσμειξη της ιστορικής έρευνας με την εκάστοτε πολιτική ή θρησκευτική μισαλλοδοξία. Από την άλλη, αν δεν πάρουν κάποιοι το ρίσκο να επαναλάβουν δημόσια αυτά που από χρόνια συζητούν στα φοιτητικά αμφιθέατρα, θα παραμείνουμε εσαεί αθύρματα του κάθε καλόγερου, του κάθε ιμάμη και του κάθε ραβίνου. Ναι, είναι επικίνδυνο αυτό που κάνει η Μαρία. Όχι για το έθνος. Για την ίδια. Και μόνο για το θάρρος της αξίζει το σεβασμό μας».
Ο Π.Τατσόπουλος πραγματικά υπερέβαλλε εαυτόν για να την "βγει" και ως θρησκευτικός αναθεωρητής στην συνάδελφό του.
Η τραγωδία είναι ότι και οι δύο μαζί έλαβαν περί τις 3.500 ψήφους και έχουν ξεσκίσει ελληνική Ιστορία και θρησκεία, μαζί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου