Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ Νέο γερμανικό οικονομικό σκάνδαλο - Βουλευτές διόριζαν συγγενείς τους με τρελούς μισθούς


Στη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε που επιβάλει την πολιτική λιτότητας εξοντώνοντας ολόκληρους λαούς, όπως τον Ελληνικό και τον Κυπριακό, ευαγγελίζεται την κάθαρση στην Ευρωπαϊκή οικονομία, παραδίδει μαθήματα χριστής διοίκησης και ενδιαφέρεται δήθεν για το καλό της Ε.Ε. «σκάνε» τα οικονομικά σκάνδαλα το ένα πίσω από τ’ άλλο.
Μετά την αποκάλυψη πώς ο «κολλητός» της Γερμανίδας Καγκελάριου και πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Ούλι Χένες διατηρεί κρυφό προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία με 20 εκατ. ευρώ, παραδεχόμενος ότι φοροδιέφευγε, τη σκανδαλώδη κάλυψη της «μαύρης τρύπας» της Deutsche Bank (είναι η τράπεζα που θέλει να μαζέψει όλο το χρήμα της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα και με τη μεγαλύτερη έκθεση διεθνώς), τις… χορηγίες στον πρώην Γερμανό Πρόεδρο,αποκαλύπτεται ένα νέο σκάνδαλο νεποτισμού στο οποίο εμπλέκεται η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας, το «αδελφό κόμμα» στων Χριστιανοδημοκρατών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.    
Βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης έχουν προσλάβει σε υψηλόμισθες θέσεις συνεργατών τους άτομα από το συγγενικό τους περιβάλλον. Επί σειρά ετών σύζυγοι, παιδιά και συγγενείς περισσότερων από 17 εν ενεργεία βουλευτών του κόμματος (και πολλών τέως βουλευτών) διορίζονταν με «βασιλικές» αμοιβές.
Το σκάνδαλο πυροδοτήθηκε όταν πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης στην τοπική Βουλή, ο βετεράνος Βαυαρός πολιτικός Γκέοργκ Σμίντ, απασχολούσε εδώ και μια εικοσαετία τη σύζυγο του με μισθό 5.500 ευρώ το μήνα.
Ο νεποτισμός είναι κοινό μυστικό στο βαυαρικό «κράτος εν κράτει» το οποίο συνήθως φροντίζει ώστε οι εσωτερικές του υποθέσεις να παραμένουν στο ημίφως. Φέτος όμως είναι εκλογική χρονιά στη Γερμανία και το σκάνδαλο έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης και τοπικός πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ αναγκάστηκε να καλέσει τους βουλευτές του κόμματος του να επιστρέψουν τα ποσά της μισθοδοσίας, λέγοντας ότι «υπάρχουν πράγματα τα οποία ο κόσμος σήμερα δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί».
Αυτά λοιπόν δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία που θέλει να το παίζει χώρα πρότυπο για την Ε.Ε. Μην ξεχνάμε τις «μίζες» που δόθηκαν από γερμανικές εταιρείες σε Έλληνες πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους για εξοπλιστικά προγράμματα (όπως τα υποβρύχια) αλλά και έργα όπως της Siemens στη χώρα μας. Το ταγκό της διαπλοκής θέλει δύο. Δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου