Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Ανάσταση και μ@λακίες κομμένες στη χώρα του Στουρνάρα

Αλέξης Πολίτης

Ο κυριότερος σκοπός μιας Θρησκείας δεν είναι να οδηγήσει τον άνθρωπο στα ουράνια, αλλά να φέρει τον ουρανό μέσα στην ψυχή του, να τον εξαγνίσει και να τον λυτρώσει.  Μέσα από μια σύνθετη αξιακή και συμπεριφορική διαδρομή οι απανταχού πιστοί  προσεγγίζουν το θείο, το ιερό, το υπερφυσικό και τους κώδικες που τελετουργικά αυτό καθορίζει.
Λέγεται ότι  η Θρησκεία είναι το σύνολο των απαντήσεων που δόθηκαν για να ερμηνευθεί η σχέση του κάθε ανθρώπου με αυτό που επιθυμεί να λατρεύει. Ένας μουσουλμάνος βρίσκει τις αλήθειες του στο Κοράνι, ο ινδουιστής στις Βέδες, ο χριστιανός στη Βίβλο κι ο βουδιστής στη Σούτρα. Πίστη και αλήθειες αν μη τι άλλο ιδιοσυγκρασιακές  και  τόσο, μα τόσο, σχετικές.
Όπως σχετικά είναι όλα στη ζωή ανάλογα με τις συνθήκες και το εκάστοτε σημείο αναφοράς. Τα κουνέλια είναι για τα παιδάκια  η γλυκύτερη και πιο  αθώα ύπαρξη στον πλανήτη, ενώ για τα καρότα αποτελούν την απόλυτη ενσάρκωση του κακού. Η αλήθεια του καθενός, εν δυνάμει ψέμα κάποιου άλλου.
Ο χουλιγκάνος  αγγίζει την προσωπική του νιρβάνα φωνάζοντας, σπάζοντας καθίσματα, τον ύμνο της ομάδας του, η γιαγιά μου ψάλλοντας τον Ακάθιστο ύμνο, μια 14χρονη μαθήτρια τραγουδώντας το «Σ’ έχω ερωτευθεί» του Ρουβά και ο αθεράπευτος ροκάς ακούγοντας το The Wall των Pink Floyd. Το γούστο του καθενός, εν δυνάμει αποστροφή κάποιου άλλου.
Αν κάνεις τη μαλακία με ένα μόνο πλοίο θα σε λένε πειρατή, ενώ αν την κάνεις με ολάκερο στόλο, θα σε αποκαλούν αυτοκράτορα. Αν φας μπακαλιάρο και γαρίδα σαχανάκι την Κυριακή του Πάσχα θα σε λένε αιρετικό και γραφικό, ενώ αν φας μισό αρνί, το κεφάλι του, τα εντόσθιά του, το συκώτι του, την πέτσα του, την ουρά του, για χωνευτικό 4-5 βαμμένα αυγά και βουλώσεις όλα τα στεφανιαία σου, θα είσαι ο τηρών τις παραδόσεις.
Αν βαφτίσεις το φρικτό Μνημόνιο παραμονή στο ευρώ, συμμάζεμα και ευλογία κερδίζεις μπαταξίδικα εκλογές , εξαπατώντας τον κοσμάκη. Παράλληλα γίνεσαι κατάπτυστος στις γειτονιές του λαού και πρώτη μούρη στα ανάκτορα του Βερολίνου. Αν του Μνημονίου του αφαιρέσεις τους κάλπικους μανδύες, το αναλύσεις ρεαλιστικά, ορθολογιστικά, με περισσό θάρρος και ειλικρίνεια, κερδίζεις την αξιοπρέπειά σου, εμπνέεις με το όραμά σου, κοιτώντας στα μάτια τον κοσμάκη. Οι γειτονιές του λαού σε αφουγκράζονται και σε στηρίζουν, ενώ τα ανάκτορα της χοντρής Γερμανίδας μαντάμ σε επικηρύσσουν.
«Αν τους δείξεις το θάνατο, θα είναι ευχαριστημένοι με τον πυρετό». Αυτό πιστεύουν χυδαία κάποια εγχώρια λιοντάρια. Που αν πέρναγε από το χέρι τους, θα  κουτσούρευαν με ρύθμιση νομοθετικού περιεχομένου, την Εβδομάδα των Παθών, μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή.Ανάσταση και μαλακίες κομμένες στη χώρα του Στουρνάρα. Νεοελληνικά λιοντάρια, παντοδύναμοι υπερφίαλοι Βασιλιάδες που κάνουν ό,τι γουστάρουν στην ελληνική σαβάνα, αψηφώντας όμως μια σπουδαία λεπτομέρεια:
Πιο δυνατή κι απ’ όλα τα λιοντάρια, είναι μόνο η ίδια η ζούγκλα. Η «ζούγκλα» μας. Η Ελλάδα μας.
Για αυτό το νου σας λιονταράκια.
Καλή Ανάσταση σε όλους.

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου