Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΓΕΡΜΑΝΟΣ – ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ! Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλος – Μπεγλίτης οφείλουν εξηγήσεις…


ΣΚΑΛΔΑΛΩΔΗΣ Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ “ΓΕΡΜΑΝΟΥ” ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!

“Προφανώς είναι πολλά τα ερωτήματα του ανακριτή για το 1.470.000 προερχόμενου από την εταιρεία LUDWIG SA, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, το οποίο κατέληξε σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας S.D.G. S.r.I, συμφερόντων του Γιώργου Σαχπατζίδη, που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Την υπόθεση την έχει αναδείξει μόνο το Ολυμπία και είναι σοβαρότατη αλλά και ενδεικτική του πως θάβονται οι ειδήσεις στα ΜΜ”Ε” μέσω των σχέσεων στοργής που έχουν αναπτυχθεί, από την περίοδο του εκσυγχρονισμού.”

Φαίνεται λοιπόν ότι μας πρόλαβαν οι εξελίξεις, αφού πριν από λίγο διέρρευσε η έκθεση – κόλαφος του ΣΔΟΕ που θα κάνει πολλούς να ντραπούν. Σύμφωνα λοιπόν με την πορισματική αναφορά:

1. Δεν υπάρχει σύμβαση μεταξύ της Γερμανός και της HDW που να αφορά την συνεργασία για την υλοποίηση Α/Ω των υποβρυχίων. Αντίθετα, η HDW φαίνεται πως μεσολάβησε για να αναλάβει η Γερμανός εξυπηρέτηση πελατολογίου της HDW από το οποίο και πληρώθηκε! Ο βασικός σκοπός των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, για την έμμεση επιστροφή μέρους ή συνόλου δαπανών, δεν πραγματοποιήθηκε!
2.Το ΥΠΕΘΑ δέχθηκε την αναδρομική ισχύ της υποβολής τιμολογίων από το 2002, ενώ η τροποποίηση των όρων για τα Α/Ω υπεγράφη το 2003!
3. Για την πίστωση του εν λόγω προγράμματος χρησιμοποιήθηκε αιτιολογία της HDW/FS, η οποία δεν αποδεικνύεται (!!) ενώ η συγκεκριμένη συναλλαγή δεν εγκρίνεται από τις κείμενες διατάξεις.
4.Δεν επεστράφησαν χρήματα στην Ελλάδα, ως απόρροια της συγκεκριμένης διαχείρισης (αυτό είναι και το μείζον θέμα που απασχολεί τον Ελληνικό λαό), ενώ η εταιρεία Γερμανός πληρώθηκε κανονικά από τους πελάτες που της προτάθηκαν από την HDW!
Και η πορισματική αναφορά καταλήγει με βεβαιότητα στο ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί σαν έργο Α/Ω!!

Και εδώ έρχεται το δεύτερο μεγάλο ερώτημα: Ο Βενιζέλος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας,με υφυπουργό τον Μπεγλίτη και ενώ υπουργός Οικονομικών ήταν ο Παπακωνσταντίνου,πέρασε την “Συμφωνία Παραίτησης” του 3885/2010 (ΦΕΚ 171). Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κεφάλαιο,στην συμφωνία για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar,η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παραίτηση απο οποιοδήποτε δικαίωμα για αποζημιωση σχετικά με τις ζημιογόνες συμβάσεις 214 και 209,των 8 υποβρυχίων!!!

Δηλαδή, η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνο δεν διασφάλισε το Ελληνικό δημόσιο από την ζημιά που αποκαλύπτεται σήμερα λόγω της μη ετέλεσης των Α/Ω, αλλά “αθώωσε” τους Γερμανούς!

Η Συμφωνία Παραίτησης αφορά και τις 2 γερμανικές εταιρίες, HDW,Thyssen/Krupp Marine,απο τις οποίες,βάσει της Συμφωνίας,δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε καμία αποζημίωση σχετικά με την καθυστέρηση αλλά και την κατάσταση των προβληματικών υποβρυχίων.

Όπως καταλαβαίνετε, η συνέχεια αναμένεται συγκλονιστική. Όσο και αν κάποιοι νομίζουν ότι τα ντηλς με τους Γερμανούς θα τους σώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου