Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Όταν ο Μπιν Λάντεν ήταν αντισοβιετικός “ήρωας” και μαχητής της ειρήνης, σφάζοντας στην Βοσνία.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ “INDEPENDENT” ΠΟΥ ΑΠΟΘΕΩΝΕ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ (Κλικ στην εικόνα για μεγένθυση)bin laden hero independent

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ για τον αγώνα του κατά των Σοβιετικών, ενώ έσφαζε γυναικόπαιδα στην Βοσνία. ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΚΛΙΝΤΟΝ βεβαίως η “αγιογραφία” του. Έπειτα, πάλι επί ημερων Χίλαρυ, “δολοφονήθηκε” για να ξαναγίνουν οι ισλαμοφασίστες “μαχητές του Τζιχάντ” και να σφάξουν δημοκράτες στην Τυνησία, την Λιβύη, την Αίγυπτο, την Συρία και προσεχώς, στην Ελλάδα. Ας αμφισβητήσουν την γνησιότητα του δημοσιεύματος “κάποιοι”.

Διαβάστε τι γράφαμε την ημέρα της “δολοφονίας” του Μπιν Λάντεν: Αποκάλυψη: Σκότωσαν τον “πεθαμένο”. Τώρα, οι ισλαμοφασίστες ξαναγίνονται “μαχητές της ελευθερίας”.

Να δούμε τι θα πουν τώρα αυτοί που μιλούσαν για “κακούς Σέρβους” στην Βοσνία. Να καμαρώσουμε και τον Καμίνη που μετά το στρατηγείο που παραχωρεί στον Σόρος, ανοίγει και δύο θύλακες – γιάφκες εκπαίδευσης σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Να δούμε τι θα πει και ο Ρουπακιώτης.

Η μετάφραση από το Google:

Οσάμα Μπιν Λάντεν κάθισε σε χρυσό-πλαισιωμένες ρόμπα του, που φρουρείται από τους πιστούς Αραβικού μουτζαχεντίν που πολέμησαν στο πλευρό του στο Αφγανιστάν. Γενειοφόρος, τα στοιχεία ολιγόλογος – άοπλοι, αλλά ποτέ περισσότερο από μερικά μέτρα από τον άνθρωπο που τους προσέλαβε, να εκπαιδευτεί και στη συνέχεια αποστέλλονται να καταστρέψει το σοβιετικό στρατό – έβλεπαν αγέλαστη όπως οι χωρικοί σουδανικού Almatig παρατάσσονται για να ευχαριστήσω τον Σαουδάραβα επιχειρηματία ο οποίος πρόκειται να ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τα σπίτια τους στο Χαρτούμ για πρώτη φορά στην ιστορία.
Με υψηλά ζυγωματικά του, τα στενά μάτια και μακριά καφέ ρόμπα, ο Μπιν Λάντεν φαίνεται κάθε ίντσα πολεμιστής το βουνό των μουτζαχεντίν θρύλος. Chadored παιδιά χόρεψαν μπροστά του, κήρυκες αναγνώρισε τη σοφία του. «Περιμέναμε για αυτό το δρόμο μέσα από όλες τις επαναστάσεις στο Σουδάν,« μια σεΐχη είπε. «Περιμέναμε μέχρι να είχε παραιτηθεί για όλους – και στη συνέχεια ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήρθε μαζί.
Έξω από το Σουδάν, ο Μπιν Λάντεν δεν αντιμετωπίζεται με αρκετά τέτοια υψηλή εκτίμηση. Ο αιγυπτιακός Τύπος ισχυρίζεται ότι έφερε εκατοντάδες πρώην Αραβικής μαχητές πίσω στο Σουδάν από το Αφγανιστάν, ενώ η Δυτική κύκλωμα πρεσβεία στο Χαρτούμ έχει προταθεί ότι ορισμένες από τις «Αφγανοί» τους οποίους αυτή η Σαουδική επιχειρηματία πέταξε στο Σουδάν είναι τώρα απασχολημένοι με την κατάρτιση για την περαιτέρω πολέμους τζιχάντ στην Αλγερία , την Τυνησία και την Αίγυπτο. Ο κ. Μπιν Λάντεν γνωρίζει πολύ καλά αυτό. «Τα σκουπίδια των μέσων ενημέρωσης και των πρεσβειών», αποκαλεί ο ίδιος. «Είμαι πολιτικός μηχανικός και γεωπόνος. Αν είχα στρατόπεδα εκπαίδευσης εδώ στο Σουδάν, δεν θα μπορούσα να κάνω, ενδεχομένως, αυτή τη δουλειά ».
Και «αυτή η δουλειά» είναι σίγουρα ένας φιλόδοξος στόχος: ένα ολοκαίνουργιο αυτοκινητόδρομο που εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή από το Χαρτούμ στο Σουδάν, μια απόσταση 1.200 χιλιομέτρων (745 μίλια) στον παλιό δρόμο, τώρα μειωθεί σε 800 χιλιόμετρα από το νέο Μπιν Λάντεν διαδρομή που θα μετατρέψουν την παραλιακή κίνηση από την πρωτεύουσα σε ταξίδι μια απλή μέρα. Σε μια χώρα που είναι περιφρονημένος από τη Σαουδική Αραβία για τη στήριξη του Σαντάμ Χουσεΐν στον πόλεμο του Κόλπου σχεδόν όσο είναι καταδικασμένο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Μπιν Λάντεν έφερε την ίδια την κατασκευή εξοπλισμού που χρησιμοποιείται μόνο πριν από πέντε χρόνια για την κατασκευή του μονοπάτια των ανταρτών του Αφγανιστάν.
Αυτός είναι ένας ντροπαλός άνθρωπος. Η διατήρηση ενός σπιτιού στο Χαρτούμ και μόνο ένα μικρό διαμέρισμα στην πόλη καταγωγής του, την Τζέντα, είναι παντρεμένος – με τέσσερις συζύγους – αλλά να είμαστε προσεκτικοί του Τύπου. Η συνέντευξή του με την Ανεξάρτητη ήταν η πρώτη που έχει ποτέ δοθεί σε μια δυτική δημοσιογράφος, και ο ίδιος αρχικά αρνήθηκε να μιλήσει για το Αφγανιστάν, κάθεται σιωπηλά σε μια καρέκλα στο πίσω μέρος του μια πρόχειρη σκηνή, το βούρτσισμα των δοντιών του στον αραβικό μόδας με ένα ραβδί του Miswak ξύλο. Αλλά μιλάμε τελικά το έκανε για έναν πόλεμο που βοήθησε να κερδίσει για Αφγανών μουτζαχεντίν: «Αυτό που έζησα σε δύο χρόνια εκεί, εγώ δεν θα μπορούσε να ζήσει σε εκατό χρόνια αλλού», είπε.
Όταν η ιστορία του αφγανικού κινήματος αντίστασης είναι γραμμένο, ιδία συμμετοχή του κ. Μπιν Λάντεν στο μουτζαχεντίν – και το έμμεσο αποτέλεσμα της κατάρτισης και βοήθειας του – μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι μια καμπή στην πρόσφατη ιστορία της μαχητικής φονταμενταλισμού? Έστω και αν, Σήμερα, προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τον ρόλο του. «Όταν η εισβολή στο Αφγανιστάν ξεκίνησε, ήμουν εξοργισμένος και πήγε εκεί με τη μία – έφτασα μέσα σε λίγες μέρες, πριν από το τέλος του 1979», είπε. «Ναι, αγωνίστηκα εκεί, αλλά οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μου έκανε πολύ περισσότερα από ό, τι I. Πολλοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους και είμαι ακόμα ζωντανός».
Μέσα σε λίγους μήνες, όμως, ο Μπιν Λάντεν έστελνε Αραβες μαχητές – Αιγύπτιοι, Αλγερινοί, του Λιβάνου, του Κουβέιτ, οι Τούρκοι και οι Τυνήσιοι – στο Αφγανιστάν? «Όχι εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες», είπε. Τους υποστήριξε με τα όπλα και το δικό της εξοπλισμό κατασκευής του. Μαζί με τον Ιρακινό μηχανικό του, Mohamed Saad – που χτίζει τώρα το Port Sudan δρόμο – ο κ. Μπιν Λάντεν καταραμένος μαζική σήραγγες στην Zazi βουνά της Bakhtiar επαρχίας για τα νοσοκομεία ανταρτών και όπλων χωματερές, τότε κόψτε ένα μουτζαχεντίν διαδρομή σε ολόκληρη τη χώρα για την εντός 15 μίλια της Καμπούλ.
«Όχι, δεν ήμουν ποτέ φοβούνται τον θάνατο. Ως Μουσουλμάνοι, πιστεύουμε ότι όταν πεθαίνουμε, να πάμε στον ουρανό. Πριν από μια μάχη, ο Θεός μας στέλνει seqina, ηρεμία.
«Όταν ήμουν μόλις 30 μέτρα από τους Ρώσους και προσπαθούσαν να με συλλάβει. Ήμουν κάτω από βομβαρδισμό, αλλά ήμουν τόσο ειρηνική στην καρδιά μου ότι αποκοιμήθηκε. Αυτή η εμπειρία έχει γραφτεί περίπου στα πρώτα βιβλία μας. Είδα 120 χιλιοστά γης βλήμα όλμου μπροστά μου, αλλά δεν ανατινάξουν. Τέσσερις περισσότερες βόμβες έπεσαν από ένα ρωσικό αεροπλάνο στην έδρα μας, αλλά δεν εξερράγη. Έχουμε κερδίσει την Σοβιετική Ένωση. Οι Ρώσοι εγκατέλειψαν ».
Αλλά τι του Αραβικού μουτζαχεντίν οποίο πήρε στο Αφγανιστάν – μέλη του αντάρτικου στρατού οι οποίοι επίσης ενθαρρύνονται και οπλισμένος με τις Ηνωμένες Πολιτείες – και οι οποίοι είχαν ξεχάσει, όταν ο πόλεμος είχε τελειώσει; «Προσωπικά, ούτε εγώ ούτε οι αδελφοί μου, είδα στοιχεία της αμερικανικής βοήθειας. Όταν μουτζαχεντίν μου ήταν νικηφόρα και οι Ρώσοι είχαν εκδιωχθεί, οι διαφορές που ξεκίνησε (μεταξύ των αντάρτικων κινημάτων), έτσι επέστρεψα στην κατασκευή οδικών έργων σε Taif και Abha. Έφερα πίσω τον εξοπλισμό που είχε χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή σήραγγες και δρόμους για την μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν. Ναι, έχω βοήθησε κάποιους από τους συντρόφους μου να έρθω εδώ στο Σουδάν μετά τον πόλεμο ».
Πόσα; Οσάμα Μπιν Λάντεν τινάζει το κεφάλι του. «Δεν θέλω να πω. Αλλά εδώ τώρα με μένα, εργάζονται εδώ, με βάση αυτό το δρόμο στο Πορτ Σουδάν. Του είπα ότι Βόσνιοι μουσουλμάνοι μαχητές στη βοσνιακή πόλη της Travnik είχε αναφέρει το όνομά του σε μένα. «Νιώθω το ίδιο και για τη Βοσνία», είπε. «Αλλά η κατάσταση εκεί δεν παρέχουν τις ίδιες ευκαιρίες όπως το Αφγανιστάν. Ένας μικρός αριθμός των μουτζαχεντίν έχουν πάει για την καταπολέμηση της στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά τα Κροάτες δεν θα επιτρέψει την μουτζαχεντίν μέσω της Κροατίας, όπως οι Πακιστανοί έκαναν με το Αφγανιστάν.
Έτσι έκανε ο Μπιν Λάντεν σκεφθούν τζιχάντ, ενώ πρώην μαχητών τους συναδέλφους του, κοίταξε. Δεν είναι λίγο αντι-κλιματικές γι ‘αυτούς, ρώτησα, για την καταπολέμηση των Ρώσοι και καταλήγουν οδοποιίας στο Σουδάν; «Τους αρέσει αυτό το έργο και το ίδιο κάνουν και Ι. Αυτό είναι ένα μεγάλο σχέδιο που επιτυγχάνουμε για τους ανθρώπους εδώ, βοηθά τους μουσουλμάνους και βελτιώνει τη ζωή τους».
Μπιν Λάντεν εταιρεία του – δεν πρέπει να συγχέεται με την μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής τρέχει από τα ξαδέρφια του – που καταβάλλονται στο νόμισμα του Σουδάν το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να αγοράσει το σουσάμι και άλλα προϊόντα για εξαγωγή? Τα κέρδη δεν είναι σαφώς κορυφαία προτεραιότητα του κ. Μπιν Λάντεν.
Πώς αισθάνεται για την Αλγερία, ζήτησα; Αλλά ένας άνθρωπος σε ένα πράσινο κοστούμι καλώντας τον εαυτό του Mohamed Moussa – ισχυρίστηκε ότι είναι Νιγηριανός, αν και ο ίδιος ήταν Σουδανός αξιωματικός ασφαλείας – μου πατήσει το χέρι του. «Έχετε ζητήσει περισσότερα από αρκετά ερωτήματα», είπε. Κατά την οποία ο Μπιν Λάντεν πήγε να επιθεωρήσει νέο δρόμο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου