Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΠΕΙΡΑΣ Πώς έστησαν την κατάρρευση Εθνικής και Eurobank & μεθοδεύουν δήμευση καταθέσεων


 Η απροκάλυπτη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι πρέπει να κλείσουν τράπεζες αν δεν ανακεφαλαιοποιηθούν και η προώθηση νόμου από το Eurogroup για την κατάσχεση των καταθέσεων σε ολόκληρη της Ευρώπη, είναι η αποκάλυψη ενός οργανωμένου σχεδίου τυχοδιωκτών για να αρπάξουν τα λεφτά πολιτών (δεν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να είναι διασφαλισμένες ακόμη και οι 100.000 ευρώ) και να ελέγξουν πλήρως το οικονομικό σύστημα αδύναμων χωρών, όπως η Ελλάδα και οι χώρες του νότου που τρία χρόνια τώρα η Γερμανία τους «πίνει το αίμα».
Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται και η στημένη κατάρρευση της Εθνικής και της Eurobank με τη σύμφωνη γνώμη της εκτελεστικής ελληνικής κυβέρνησης. Αφού η τρόικα έσπασε το deal για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών, το οποίο η ίδια ενέκρινε πριν περίπου έξι μήνες (ακούγεται έντονα πώς η τρόικα είχε ενημερώσει πριν αρκετές εβδομάδες την κυβέρνηση ότι η συμφωνία δεν θα προχωρήσει, αλλά οι Σαμαράς και Στουρνάρας έκαναν πώς δεν ακούνε) αποφάσισε να στείλει τις δύο τράπεζες στο τραπέζι του Προκρούστη, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απαγόρευε εδώ και μέρες που ήταν γνωστό ότι το σχέδιο συγχώνευσης της Εθνικής και Eurobank έχει σπάσει, να κινήσουν τη διαδικασία αύξησης των κεφαλαίων τους αναζητώντας ιδιώτες επενδυτές για να καλύψουν το 10% που απαιτούνταν για να μην παραδοθούν στο ΤΧΣ. Μόλις χθες το Ταμείο έδωσε το πράσινο φως στις δύο τράπεζες και πλέον τα περιθώρια αναζήτησης 900 εκατομμυρίων ευρώ για την Εθνική και 400 για τη Eurobank είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξευρεθούν.
Ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Εθνικής κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή ότι δεν δίνεται άδεια στην ΕΤΕ να προχωρήσει σε διερεύνηση ενδιαφέροντος για συμμετοχή ιδιωτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και επομένως κινδύνευε να υποχρεωθεί με αυτόματη κρατικοποίηση.
Το σχέδιο ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος να βάλουν οι ξένοι τραπεζίτες στο χέρι τις ελληνικές τράπεζες και να ληστέψουν τις καταθέσεις των πολιτών. Μάλιστα το σχέδιο που απεργάζεται το Eurogroup προβλέπει «κούρεμα» της διατραπεζικής αγοράς ακόμη και ένα μήνα πριν.   
Ήδη, ακούγεται πώς διάφοροι μνηστήρες από τη Γερμανία και τη Γαλλία ενδιαφέρονται για την Εθνική. Για να κάνουν πιο εύκολο το έργο τους βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια απαξίωσης και κατάρρευσης της τραπεζικής μετοχής. Το ίδιο ισχύει και για τη Eurobank που θα έχει μαζί της το ΤΤ και την Proton Bank. Το σχήμα δεν πρόκειται να είναι βιώσιμο.
  
Αυτό σημαίνει, κατά τον Όλι Ρέν και τον Σόιμπλε ότι μπορεί να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων προκειμένου οι έχοντες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να πληρώσουν τη ζημιά. Όπως έγινε στην Κύπρο δηλαδή κι όπως θα γίνεται στο εξής παντού. Επίσης, είναι άγνωστο τι θα γίνει αν πάμε σε ένα μαζικό bank run και Εθνική και Eurobank δουν τα ταμεία τους να αδειάζουν.
Τότε, οι τράπεζες είτε θα πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί, είτε θα κλείσουν, όπως είπε και η κ. Λαγκάρντ. Κι αυτό, αφού βέβαια έχουν κλέψει τις καταθέσεις των πολιτών.
Πως το έλεγε ο Πατροκοσμάς; «Οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί, και οι φτωχοί θα πεθάνουν» και η ζωή συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου