Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Συνωμοσία Παπανδρέου–Ραγκούση βλέπει ο Άδωνις κι ο Βενιζέλος συμφωνεί


Οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Ραγκούσης κατονομάζονται ως «συνομώτες» παρουσία του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υπερθεματίζει!
 Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Στοιχεία για τη μαύρη προπαγάνδα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή παρουσιάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση Λαγκάρντ αλλά κάποιοι φρόντισαν να αποσιωπήσουν το απόμαχο απόσπασμα. Ο διάλογος του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Ευάγγελου Βενιζέλου όμως αποκαλύπτει πολλά…
Το πολιτικό σύστημα σείεται ύστερα απ’ όσα συζητήθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Λαγκάρντ. Πέρα από τα φραστικά επεισόδια και τους τριτοκοσμικούς διαλόγους, την ημέρα που εξετάσθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ειπώθηκαν πολύ σοβαρά πράγματα.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης διετύπωσε τον ισχυρισμό ότι διαθέτει στοιχεία γιασυνεχείς επαφές του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Παπανδρέου και στενού συνεργάτη του, με γνωστό δημοσιογράφο. Στόχος φαίνεται να ήταν η απαξίωση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην κοινή γνώμη με γνωστές προπαγανδιστικές μεθόδους που θα τον εμφάνιζαν ως αναποτελεσματικό και αναξιόπιστο.
Το παράδοξο είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν εξανέστη, ούτε διαμαρτυρήθηκε, ούτε διέψευσε. Υπερθεμάτισε κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον στενό συνεργάτη του κ. Παπανδρέου, τον κ. Γιάννη Ραγκούση!
Υποκλοπές και σχέδιο «Πυθία»
Όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι περίεργοι κύκλοι να παραπλανήσουν, εδώ υπάρχουν γεγονότα, στοιχεία και πλέον καταθέσεις σε επίσημα πρακτικά της Βουλής. Όσα μάλιστα ειπώθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής δίνουν νέα διάσταση στις εξελίξεις που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από τη Δικαιοσύνη, με τη συγχώνευση της υπόθεσης περί των υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία» που προέβλεπε δολοφονική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.
Ένα πολιτικό αξίωμα λέει ότι ο λαός διαθέτει μνήμη και κρίση. Έτσι λοιπόν, τόσο ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο κ. Βενιζέλος που έκαναν αυτές τις αναφορές στην προανακριτική επιτροπή κι απέδωσαν εις αλλήλους τα εύσημα θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν έκαναν αυτές τις αποκαλύψεις νωρίτερα.
Επίσης θα πρέπει να δοθεί εξήγηση από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό για τη στάση που τήρησε. Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, πρωτοστάτησε στον αγώνα «αποδόμησης» της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. με κάθε τρόπο, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το «μέγα» σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ζημία εις βάρος του Δημοσίου, ωστόσο, δεν προέκυψε.
Στελέχη της Ν.Δ. σχολίαζαν μάλιστα ότι ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να σπεύδει σήμερα να κάνει δηλώσεις πολιτικών φρονημάτων υποστηρίζοντας ακόμα πως προσωπικώς δεν είχε πάρει θέση για την υπόθεση του Βατοπεδίου, όμως δεν σημαίνει πως είναι άμοιρος ευθυνών. Προφανώς και το αποκαλούμενο «καραμανλικό» μπλοκ στη Ν.Δ. διατηρεί δικαιολογημένες επιφυλάξεις.
Όσον αφορά στον κ. Βενιζέλο, με ποιο κόμμα πολιτεύθηκε κι έγινε υπερ-υπουργός στις εκλογές του 2009; Με ένα κόμμα συνωμοτών και δολίων σχεδίων;
Μπορεί και ο ίδιος προσωπικά να μην είχε «ξιφουλκήσει», αλλά καρπώθηκε αβίαστα τα αποτελέσματα της ανάδειξης της συγκεκριμένης υπόθεσης. Η υπόθεση Βατοπεδίου ήταν αυτή που έδωσε την αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, να μην λησμονούμε ότι η υπόθεση είχε ήδη δημοσιευθεί, γεγονός που κάνει την καταγγελία ακόμα βαρύτερη αφού στην ψαροταβέρνα οι δύο ηγετικές μορφές του ΠΑΣΟΚ δεν μιλούσαν για κάποια «αποκάλυψη» αλλά πολύ χειρότερα, συντόνιζαν την μόχλευση, την προπαγάνδα εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί Γεωργιάδη.
Η παρέμβαση της δικαιοσύνης θεωρείται επιβεβλημένη.
Οι απίστευτοι διάλογοι
Ιδού και οι διάλογοι από την προανακριτική επιτροπή:
«ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση; Δεν το λέω για να ξύσω πληγές του ΠΑΣΟΚ παλαιές…
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Ενδεχομένως επιχειρηματικά συμφέροντα ενοχληθέντα από τις αποφάσεις μου.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ξέρετε, θα επιμείνω λίγο.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): …τα οποία θα τα συζητήσουμε στο μέλλοντα χρόνο, γιατί έχουμε μπει σε μια συζήτηση και με τα κόμματα για το τι κάνει το κάθε κόμμα εξ ονόματος ή εμμέσως υπέρ κάποιου.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και επιμένω εδώ για τον εξής λόγο, επειδή και εγώ έχω πέσει θύμα αυτής της εμμονής του κ. Βαξεβάνη, τον θεωρώ πολύ κακής τελικά ποιότητας δημοσιογράφο –αν μπορούμε να τον πούμε δημοσιογράφο καν- αλλά στην έρευνα, την οποία έχω κάνει έχω διαπιστώσει ότι ο κ. Βαξεβάνης, κύριε Πρόεδρε, είχε εξαιρετικά στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, εξαιρετικά στενές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και εξαιρετικά στενές σχέσεις με τον κ. Γιάννη Ραγκούση. Συγκεκριμένα, έτρωγαν με τον κ. Ραγκούση κάθε εβδομάδα…
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Τον οποίο κ. Ραγκούση επικαλέστηκε εχθές σε συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας λέγοντας «εμείς δεν κατηγορούμε τον κ. Βενιζέλο. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Ραγκούσης τον κατηγορούν».
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σας διαβεβαιώ, επειδή έχω λάβει και τις σχετικές αποδείξεις γι’ αυτό –γιατί είπατε ότι και εγώ κάνω…
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν επικαλέστηκε την κατάθεση.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Είναι αβάσιμο;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: …το δικό μου ρεπορτάζ-…
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Είναι αβάσιμο;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Κυκλοφορούν στον Τύπο. Εσείς έχετε τη δικογραφία και επικαλεστήκατε τον Τύπο.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θέλω να διευκρινίσω κάτι, επειδή και εγώ έχω κάνει το δικό μου ρεπορτάζ. Ο κ. Βαξεβάνης επί σειρά εβδομάδων, κύριε Πρόεδρε, έτρωγε με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Ραγκούση σε μια συγκεκριμένη ταβέρνα στο Γαλάτσι. «Ψάριστον» λέγεται η ταβέρνα.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Στο Γαλάτσι;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Νομίζω, Γαλάτσι, Καλογρέζα, εκεί. «Ψάριστον» λέγεται η ταβέρνα και ήταν οι μόνιμοι πελάτες. Κάθε εβδομάδα ήταν κολλητοί και μάλιστα την ίδια περίοδο, όλη την τελευταία περίοδο Καραμανλή και την πρώτη περίοδο Παπανδρέου, την περίοδο που έκανε την αποκάλυψη για το δήθεν σκάνδαλο Βατοπεδίου.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Γνωρίζετε καθόλου αν η κυβέρνησή σας –εννοώ του ΠΑΣΟΚ- ή ο κ. Παπανδρέου είχαν εμπλοκή στο να πάρει ο κ. Βαξεβάνης την εκπομπή που πήρε στην ΕΡΤ και μάλιστα με ένα τόσο ηγεμονικό συμβόλαιο; Ξέρετε, ο κ. Βαξεβάνης επί της δικής σας κυβερνήσεως –πρέπει να το ξέρετε αυτό- έβγαλε πάρα πολλά λεφτά από την ΕΡΤ.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν το ξέρω, όχι.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Υπάρχει πιθανότητα να υπήρχε κάποιου τέτοιου είδους…
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Έχω δεχτεί μια επίθεση από την ΕΡΤ, σε εκπομπή της ΕΡΤ παρισταμένου του κ. Βαξεβάνη, αλλά δεν ξέρω τι έχει γίνει. Ξέρω και έχω διαβάσει ότι υπάρχει αυτή η σύμβαση.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι, η σύμβαση είναι… Θέλω να καταλάβω πώς λειτούργησε.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Υπάρχει ένα ανέκδοτο που λέει «αυτή που είναι παντρεμένη είναι αυτή που φοράει τη βέρα, αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε, κυρία».
Μου αρέσει, λοιπόν, ο τρόπος που σκέφτεστε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ!
Πάντως, βλέπετε ότι εδώ υπάρχουν κάποιες συμπτώσεις, οι οποίες είναι περίεργες.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και άλλες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό που έχει ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχει υιοθετήσει όλη αυτή την πλευρά. Όλη αυτή την πλευρά την έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστό αυτό. Κύριε Κοντονή, είστε καινούργιος στη Βουλή και δεν ξέρετε. Για μας που είμαστε λίγο παλαιότεροι και βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους από πράσινοι να έχουν γίνει συριζαίοι και να απεκδύονται το παλαιό πράσινό τους παρελθόν, είναι πολύ οξύμωρο. Είναι πολύ οξύμωρο!»
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου