Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις"


Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό και κανείς δεν έχει παραιτηθεί από αυτές τις αξιώσεις δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Το θέμα το άνοιξε αυτή η κυβέρνηση και δεν σκοπεύει να το αφήσει ανοιχτό, αλλά θα το κλείσει και η Δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής επίκαιρης ερώτησης 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Αβραμοπουλος είπε «ό,τι μας ανήκει το διεκδικούμε με ορθό και νόμιμο τρόπο».
Αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίας είπε πως το θέμα των αποζημιώσεων δεν θα πρέπει να δημιουργήσει πρόβλημα ανάμεσα στις δύο χώρες, αφού η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζει τη ναζιστική Γερμανία με τη σύγχρονη Δημοκρατική Γερμανία. Οι καλές σχέσεις των δύο χωρών θα πρέπει να διατηρηθούν.
Παράλληλα απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση ζήτησε ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως για να καταφέρει η Ελλάδα να δικαιωθεί και να οδηγηθεί το θέμα στην επίλυση του χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση με όλους, αφού μόνο έτσι η χώρα θα δικαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου