Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Με αρένα την Ελλάδα, σε νέα φάση ο πόλεμος Ρωσίας-Αμερικής;

Του Θύμιου Παπανικολάου
Στις 29.6.2007,την ίδια εκείνη μέρα που καιγόταν η Πάρνηθα, «ΤΟ ΒΗΜΑ», σηματοδοτούσε με το πρωτοσέλιδό του, την αμερικάνικη «δυσφορία» και «απειλή», για το ρωσικό αγωγό αερίου:
ΒΗΜΑ – 29.6.07 = Πρώτη σελίδα,κάτω δεξιά
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή.
Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των
Αμερικανών, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει
εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο
είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις
και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να
βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος
εκδικητικής μανίας.
Διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν
οι μεγάλες δυνάμεις.
ΤΟ ΒΗΜΑ
Σήμερα ΟΛΟΙ γνωρίζουμε: Η μεθοδευμένη πτώση και εξόντωση του Καραμανλή οφείλεται σε αυτές τις συμφωνίες με τον Πούτιν. Μετά το ταξίδι τού τότε Πρωθυπουργού στη Μόσχα, άρχισαν να κτυπούν όλα τα όργανα της τρομοκρατικής αμερικάνικης ορχήστρας…
Είχαμε αναλύσει σε πολλά κείμενά μας, ΤΟΤΕ, τα γεγονότα. Παραπέμπουμε μόνο σε ένα άρθρο μας, γραμμένο το Δεκέμβριο του 2007, με τίτλο: «ΟΛΟΙ «εναντίον του ΚαραμανλήΣε νέα φάση ο πόλεμος Ρωσίας-Αμερικής».
ΕΔΩ:
Τον Απρίλιο του 2008, ο Νίκος Καρατουλιώτης, στο άρθρο του, «Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ……..ΖΗΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ,επισημαίνει:
«Τον Μάιο του 1997 ανακοινώνεται το νέο «γεωπολιτικό μανιφέστο» των ΗΠΑ, με το οποίο χαράσσεται η νέα Εθνική Στρατηγική προκειμένου η Αμερική να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία της μέσα στο νέο μεταψυχροπολεμικό Διεθνές Σύστημα όπου μέσα από ιστορικές συγκυρίες ανεδείχθη σε ηγεμονική δύναμη παγκόσμιας κλίμακας.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής είναι:
α. αποδυνάμωση της Ρωσίας στον ιστορικό της χώρο
β. αποτροπή «οιασδήποτε μορφής συμμαχίας» Ρωσίας –Ευρώπης
γ. αποτροπή μετεξέλιξης της ΕΕ σε ανεξάρτητη δύναμη
Βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής το ΝΑΤΟ, το οποίο από αμυντικός οργανισμός αντί να καταργηθεί μιας και δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης του (δημιουργήθηκε για την ανάσχεση του Συμφώνου της Βαρσοβίας), μεταλλάσσεται σε επιθετικό εργαλείο.
Το ΝΑΤΟ, είναι το εργαλείο εκείνο που επιτρέπει στους Αμερικανούς να κρατούν τη Γερμανία «κάτω», τη Ρωσία «έξω», και τους εαυτούς τους «μέσα « στην Ευρώπη».
Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ:
Σήμερα διαβάζουμε:
Φρένο για ΔΕΠΑ και ΑΟΖ από ΗΠΑ
«Σε άτυπη ενεργειακή ομηρία με σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις οδηγείται η Ελλάδα εφόσον πωληθεί η ΔΕΠΑ στη Gazprom» διαμήνυσε η Ουάσιγκτον μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του Στέητ Ντιπάρτμεντ που επισκέφθηκε ατύπως την Αθήνα…
…Το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά, σε αντίθεση με το Βερολίνο, δε θα έβλεπε με καλό μάτι την απόκτηση της ελληνικής εταιρείας από το ρωσικό γίγαντα του αερίου, δεν αποτελεί είδηση. Ωστόσο, κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ανέλυσε μια σειρά από λόγους ευρύτερου γεωπολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, που καθιστούν ανεπιθύμητη μια τέτοια εξέλιξη…».
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ:
Μπαίνουμε, λοιπόν, σε μία νέα φάση της σύγκρουσης Ρωσίας-Αμερικής;
Σε νέες τρομοκρατικές πολιτικές καταιγίδες (των μυστικών υπηρεσιών του ΗΠΑ), σε νέες πολιτικές πτώσεις και ανατροπές, σε νέες ταπεινώσεις;
Βεβαίως, σήμερα ο πόλεμος αυτός ΤΕΜΝΕΤΑΙ και από τη σύγκρουση Αμερικής-Γερμανίας, καθόσον η Γερμανία, όπως λέει το ρεπορτάζ, μάλλον ευνοεί την «κάθοδο» του Πούτιν…
Το σκηνικό, συνεπώς, γίνεται πιο περίπλοκο μια και η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ΑΠΟΙΚΙΑ των Γερμανών…
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου