Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Υποταγή Στουρνάρα στον Καραμανλή – κόλαφος για Παπανδρέου!


Υποταγή Στουρνάρα στον Καραμανλή - κόλαφος για Παπανδρέου!Διασυρμός του συστήματος Σημίτη…
 Από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr αποκαθήλωσε τα επιχειρήματα που προέβαλλαν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του συστήματος Σημίτη για να επαναλάβουν την κακόγουστη οπερέτα των «ευθυνών Καραμανλή».
Ο σκοπός ήταν προφανής: Η άσκηση πίεσης στην δικαιοσύνη που οδηγεί αυτούς που δολίως χάλκευσαν τα μεγέθη στον εισαγγελέα. Αιχμή του δόρατος, οι δηλώσεις Στουρνάρα για το έλλειμμα που έγιναν σημαία αυτών που εξέθρεψαν και οφελήθηκαν από την φαυλοκρατία, εις βάρος του Ελληνικού λαού.
Σήμερα, ο Γιάννης Στουρνάρας με συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ανάγεται ως ο μεγαλύτερος υπερασπιστής της κυβέρνησης Καραμανλή, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα στοιχεία που παρέθεσε το Newsbomb.gr για το έλλειμμα και την ολέθρια πολιτική του ΓΑΠ που σε λίγους μήνες έστειλε την Ελλάδα στα τάρταρα.
Ο κύριος Στουρνάρας όμως σε μία αποστροφή του, δικαιώνει πλήρως τις ενέργειες Πεπόνη, αφού παραδέχεται ότι τα αντίστοιχα μνημόνια Πορτογαλίας – Ιρλανδίας είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι το Ελληνικό του Παπανδρέου!
Διαβάστε τις επίμαχες αποστροφές:
-Γιατί ξαφνικά αρχίσατε να κατηγορείτε την κυβέρνηση Καραμανλή;
-Δεν κατηγορώ την κυβέρνηση Καραμανλή και αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δύσκολες συνθήκες της τότε διεθνούς κρίσης. Θα σας δείξω όμως ένα διάγραμμα με τις κατ΄ έτος κρατικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ. Από τις αρχές του ’90 έχουν ελάχιστες διακυμάνσεις μέχρι και το 2006, που αποτιμώνται στο 45,2%. Αμέσως μετά όμως, το 2007 ανεβαίνουν στο 47,6%, το 2008 στο 50,6% και το 2009 «εκτοξεύονται» στο 53,8%. Αυτή την πορεία μετά το 2006 μόνον εκτροχιασμό της οικονομίας μπορώ να την ονομάσω. Αυτό ήταν που δήλωσα και όποιος το αμφισβητεί να έρθει να μου το πει.
-Το αμφισβητούν πολλοί. Μεταξύ αυτών ο κ. Πρ. Παυλόπουλος, που σας χαρακτήρισε αλαζόνα…
-Αν είμαι αλαζόνας θα το κρίνουν οι πολίτες, όχι ο κ. Παυλόπουλος. Ακούστε. Εγώ βρίσκομαι εδώ από πατριωτικό καθήκον. Δεν είχα καμία διάθεση να εμπλακώ στην πολιτική μέχρι το τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά. Ως εκ τούτου, δεν έχω κανέναν λόγο όταν με ρωτούν να μη λέω την αλήθεια. Και επειδή κάποιοι αρέσκονται να θυμούνται τις θέσεις που είχα πριν το 2004, τους υπενθυμίζω ότι έχω κάνει κριτική και στη δεύτερη περίοδο Σημίτη. Αλλά το γεγονός ότι από τότε έπρεπε να ληφθούν μέτρα δεν έχει καμία σχέση με τον εκτροχιασμό που ακολούθησε. Διότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα έπρεπε να συμπεριφερθεί υπευθύνως, προσέλαβε 100.000 υπαλλήλους και αύξησε 80% τη μέση σύνταξη!
-Λέτε δηλαδή πως ό,τι και αν έκανε ο κ. Παπανδρέου, το Μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο;
-Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε εισακούσει τη δραματική έκκληση του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2009, για τη λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δημόσιο. Αν έπαιρνε μέτρα αμέσως, σίγουρα θα ήταν καλύτεροι οι όροι. Ενδεχομένως να μπαίναμε σε ένα Μνημόνιο με τους όρους της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας. Ήταν τεράστιο λάθος του κ. Παπανδρέου που ενέμεινε αρχικώς στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Σημειώστε δε- το έχω ξαναπεί- ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε το έλλειμμα πολύ πριν τις εκλογές. Τον Αύγουστο του 2009 είχα κληθεί σε σύσκεψη από τον ίδιο, παρόντων του κ. Παπακωνσταντίνου και άλλων. Τους είπα ότι όλες οι ενδείξεις είναι ότι το έλλειμμα θα ξεπερνούσε το 9%. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα- το θυμάμαι σαν σήμερα- με ρώτησε αν υπάρχουν περιθώρια κοινωνικής πολιτικής. Του απάντησα ότι «το μόνο που μπορείτε να υποσχεθείτε είναι ένα αλάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο τέλος της τετραετίας σας, και αυτό με την αίρεση να έχει μειωθεί ως τότε το έλλειμμα». Δεν εισακούστηκα βέβαια…
-Αρκετοί πάντως πιστεύουν ότι αυτές οι παρεμβάσεις σας ίσως σχετίζονται και με πολιτικές φιλοδοξίες πέραν του υπουργείου Οικονομικών.
-Αυτήν τη στιγμή, δεν έχω καμία άλλη σκέψη πέραν του να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη σωτηρία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου