Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΕΝΤΑΣΗ Που το πάει η Άγκυρα; - Εισβολές ελικοπτέρων και μαχητικών μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου


Που το πάει η Άγκυρα και τεντώνει το σχοινί στο Αιγαίο; Μετά την υπέρπτηση τουρκικού εναέριου οχήματος (έτσι χαρακτηρίζεται ανεπίσημα από το ΓΕΕΘΑ, αφού ακόμα δεν έχουν μπορέσει να διασαφηνίσουν αν ήταν ελικόπτερο ή UAV ANKA) στην περιοχή της Καλύμνου, χθες είχαμε αυξημένο αριθμό παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου από ελικόπτερα - πάλι - και μαχητικά αεροσκάφη.
Το ενδιαφέρον: Είχαμε παραβιάσεις μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) μετά από αρκετό καιρό και είναι σαφές ότι αρχίζει να σηκώνεται το θερμόμετρο στην περιοχή του ΝΑ Αιγαίου, όπου πιθανότατα τους επόμενους μήνες θα ξετυλιχθεί ένα σκηνικό πολύ επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα.
Χθες είχαμε συνολικά 6 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 3 παραβάσεις των κανόνων του FIR από δύο τουρκικά ελικόπτερα και 6 μαχητικά αεροσκάφη.
Αεροσκάφη από τα rediness της Σκύρου και από την 115 ΠΜ της Κρήτης ανέλαβαν την αναχαίτισή τους, αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά:
Αν η Άγκυρα, παραμονες του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου, προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες (και δεν υπάρχουν πλέον και οι "κακοί" στρατιωτικοί ως άλλοθι της Άγκυρας) τότε ποιο το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών;
Εμείς απλά να πούμε ότι τουλάχιστον σε αυτό το διυπουργικό πανηγυράκι δημοσίων σχέσεων (εμπνεύσεως, φυσικά, Γιωργάκη Παπανδρέου) να μην παρίσταται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ας μείνει κάποιος πίσω, για καλό και για κακό και το προτιμότερο είναι να μείνει ο αρμόδιος για την άμυνα της χώρας υπουργός...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου