Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ 85 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Οριστικό τέλος δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία στη εισαγωγή μη Ελλήνων το γένος σε ΕΔ και ΣΑ


«Φραγμό» στο ζήτημα της  εισαγωγής στις ανώτατες παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, βάζει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή από κυβερνητικούς βουλευτές.
Το θέμα είχε τεθεί μετ’επιτάσεως  από τις ηγεσίες Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που βλέπουν μη Έλληνες στο γένος και κατά συνέπεια ήσσονος ελληνοκεντρικής αντίληψης άτομα να εισάγονται  σε αυτές τις σχολές.
Συγκεκριμένα 85 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν την Παρασκευή τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστών οι οποίοι δεν είναι Έλληνες στο γένος αλλά έχουν απλώς την ελληνική ιθαγένεια.
Η τροπολογία σίγουρα θα στηριχθεί από την Νέα Δημοκρατία, και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ  που έκανε το  defencenet.gr  και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και το Λαϊκό Σύνδεσμο.
Κατά αυτόν τον τρόπο λύνεται το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απόφαση του ΣτΕ το οποίο ακύρωσε το νόμο Ραγκούση σε ότι αφορά την δυνατότητα εχόντων απλώς την ιθαγένεια και όχι το γένος, καθώς και να θέτουν υποψηφιότητα σε εθνικές, αυτοδιοικητικές, περιφερειακές εκλογές κ.λ.π
Θα επιτρέπεται μόνο η κατ’έτος εισαγωγή δύο μη Ελλήνων κατά το γένος, απαραιτήτως βέβαια έχοντες την ελληνική ιθαγένεια. Αυτό ενδιαφέρει αποκλειστικά τα Σώματα Ασφαλείας τα οποία για λόγους που έχουν σχέση με την κατανόηση της «κουλτούρας» των ξένων παρανόμων (π.χ διείσδυσης σε παράνομα δίκτυα) θεωρείται σκόπιμο να υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου