Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

“Ανακάλυψαν” μαύρη τρύπα στα έσοδα με το ..καλημέρα του 2013! Συγχαρητήρια! Ανακαλύψτε τώρα και τον τροχό..


esodaΣε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προϋπολογισμού έγινε η τρομερή «ανακάλυψη» ότι τα έσοδα με το ..έμπα του έτους παρουσιάζουν υστέρηση 7% σε σύγκριση με τον στόχο που έχει τεθεί, ενώ σε σχέση με πέρυσι μειώθηκαν κατά περίπου 16%.

Η «μαύρη τρύπα» αγγίζει τα 305 εκατ. ευρώ, με την εικόνα στον τομέα των εισπράξεων από ΦΠΑ να είναι δραματική. Με βάση τα στοιχεία οι εισπράξεις από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας είναι μειωμένες κατά 15% και ο λόγος δεν είναι άλλος από την πτώση του τζίρου στην αγορά και φυσικά η μείωση κατά 70% των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία Ιανουαρίου, τα καθαρά έσοδα Ιανουαρίου ανήλθαν σε 4,050 δισ. ευρώ από 4,357 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος για το συγκεκριμένο μήνα. Σε σχέση με τις εισπράξεις του περυσινού Ιανουαρίου μάλιστα, η μείωση των εσόδων ανέρχεται σε 16% καθώς τον αντίστοιχο μήνα του 2012 τα καθαρά έσοδα είχαν διαμορφωθεί στα 4,827 δισ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η στάση της τρόικα που επανέρχεται στα τέλη του μήνα και θα θέλει να δει μια οικονομία εντός στόχων. Μην ξεχνάμε ότι πλέον με βάση το μνημόνιο, υπάρχουν και οι ρήτρες απόκλισης. Αυτό σημαίνει ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να έρθουν και νέα μέτρα.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι η πρώτη μετά την επίσημη παραδοχή του ΔΝΤ για τους λάθος υπολογισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου