Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Χα! Ο Χατζηνικολάου, αθόρυβα “έφαγε” τους βαρώνους… τώρα που το κατάλαβαν, τι γίνεται;


20130113-111117.jpgEt tu, Brute?
Και όμως υπάρχει κάποιος που τρίβει τα χέρια του στην διαφαινόμενη κατάρρευση των “νταβατζήδων” που μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχουν απαξιωθεί πλήρως στις συνειδήσεις του κόσμου.
Μπορεί ο Χατζηνικολάου να έχασε την τηλεοπτική προβολή οταν σίγησε το Άλτερ, που έδινε ώθηση στα μέσα που είχε ξεκινήσει, αλλά αυτό μάλλον τον ωφέλησε. Για να μην πούμε τον προστάτευσε. Σε όλη την διάρκεια του μνημονίου, οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχοντας ως μόνο έσοδο την τραπεζική άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση, πλειοδοτούσαν σε μνημονιακή προπαγάνδα. Δεν υπήρχε κεντρικό δελτίο που να μην αποθέωνε τον Παπακωνσταντίνου, τον μεγάλο στοχαστή, τον Βενιζέλο και την κουστωδία 
Παπαδήμου. Όλες αυτές οι περσόνες πλέον είναι κόκκινο πανί για τον πολίτη, είτε γράφουν, είτε παρουσιάζουν είτε απλώς σχολιάζουν. Βάλτε και τις τρομερες αποκαλύψεις για τα θαλασσοδάνεια και η απέχθεια αρχίζει να γίνεται μίσος.
Αντίθετα ο Χατζηνικολάου τωρα αρχίζει και κάνει ταμείο. Αθόρυβα πέρασε σε κυκλοφορίες Μπόμπολα, Ψυχάρη και Αλαφούζο (όπως υποστηρίζουν οι “γνώστες” των μη κοινοποιημένων στοιχείων). Στο ραδιόφωνο έσπασε την παντοδυναμία του ΣΚΑΪ ενώ είχε προ πολλού καβαλήσει τα άνευρα εφεμ των λοιπών. Αποδεικνύοντας ότι το “δυστύχημα” να χάσει την τηλεοπτική παρουσία ήταν εντέλει θείο δώρο.
Το θέμα είναι ότι τώρα “ξύπνησαν” και οι βαρώνοι, βλέποντας πως ενώ αυτοί σήκωναν το βάρος διατήρησης της μούμιας του “μεγάλου στοχαστή”, ο Χατζηνικολάου media group αναδεικνύεται σε μέγα παίχτη που η παρούσα πολιτική σκηνή σπεύδει να προσεταιριστεί και να προβληθεί. Και ετοιμάζουν αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα. Για όσους δεν το κατάλαβαν, άρχισε πριν λίγες ημέρες όταν ο Χατζηνικολαου ετοιμαζόταν να αποκτήσει και τηλεόραση. Θα συνεχιστεί δε, με μεγάλη σφοδρότητα όπως ενημερωνόμαστε. Επειδή η παρεμβατικότητα τους στην κοινωνία είναι πλέον μηδενική, μάλλον η αντιπαράθεση θα πάει σε υψηλότατο επίπεδο. Το “κουρασμένος” ξεχάστηκε αλλά το “Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή”, ρίχνει ακόμα και κυβερνήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου