Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Καραμανλικά πυρά κατά Στουρνάρα


Karamanlis daktylo-1-NAI
«Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε», σημείωσε ο πρώην υπουργός
Πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τα σχόλια που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας περί ευθύνης της κυβέρνησης Καραμανλή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και υπουργός των κυβερνήσεών του, μιλώντας σε εκπομπή τη ΝΕΤ, έκανε λόγο για τεχνοκρατική έπαρση ανθρώπων που βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι αυτοί έχουν το προνόμιο να ξεχνάνε τι ήταν στο παρελθόν.
 «Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε. Και την εποχή που ήταν σύμβουλος του κ. Παπαντωνίου και την εποχή που μαζί με τον κ. Σημίτη έπαιζαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπως την έβαλαν, με αυτή την ισοτιμία, με αυτά τα στοιχεία και με τις αλχημείες της Goldman Sachs», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.
 «Θα έλεγα στον κ. Στουρνάρα λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη μνήμη και περισσότερο σεβασμό», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι «κάποιοι από το υπουργείο οικονομικών λόγω της αλαζονείας που έδειξαν, ξέρετε πολύ καλά που βρίσκονται σήμερα», υπονοώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα, ο επίσης στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, με ανάρτησή του στο Twitter.
 «Κοίτα να δεις που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η περίοδος Σημίτη ήταν χρυσή εποχή. Κ έχουν κ θέση στο σημερινό σχήμα. Σα δε ντρέπονται», έγραψε χαρακτηριστικά.
Το κυριότερο είναι ότι με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών προέκυψαν αντιδράσεις παραδοσιακών στελεχών της Ν.Δ. «Ο κ. Στουρνάρας και ο κάθε κύριος Στουρνάρας δεν μπορεί να εκφράζεται με τέτοιο ύφος και να λοιδορεί την ηγεσία ενός κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας που διαθέτει την ισχυρότερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την ώρα που ο πρωθυπουργός τού εμπιστεύθηκε το θώκο του πρώτου τη τάξει υπουργού», σχολίαζαν.
Πολλοί από τους αποκαλούμενους «καραμανλικούς» βουλευτές (οι οποίοι είναι περισσότεροι απ’ όσους υπολογίζουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά) ζήτησαν να παρέμβει ή να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ωστόσο, ο κ. Κώστας Καραμανλής δεν προτίθεται και δεν διατίθεται να γίνει συνομιλητής οποιουδήποτε εξωκοινοβουλευτικού τεχνοκράτη που δεν έχει πολιτικό ρόλο και εκτόπισμα. 
(voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου