Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Εκτός ΔΗΜΑΡ Βουδούρης και Μουτσινάς


Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ τέθηκαν με απόφαση του Φώτη Κουβέλη οι βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε γνωστή την απόφασή του με επιστολή προς στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη.
“Οι δύο Βουλευτές επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς” αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η ΔΗΜΑΡ εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., “παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις”.
“Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο Βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς” καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
Προηγουμένως σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο Οδυσσέας Βουδούρης έθεσε θέμα στροφής της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, το οποίο όπως είπε, πρέπει να τεθεί σε συνέδριο του κόμματος.Η κυβέρνηση θα πέσει αν δεν ρίξουμε φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, υπογράμμισε επίσης
Ο κ. Μουτσινάς επεσήμανε ότι ο ίδιος και ο κ. Βουδούρης είχαν εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία τους «με τη μονομερή αντιμετώπιση του κ. Παπακωνσταντίνου», για την αλλοίωση της λίστας. «Αυτό», υποστήριξε μιλώντας στον Βήμα FM, «είναι μονομερής και αποπροσανατολιστική αντίληψη που απαλλάσσει πολλούς από το κάδρο, και τον κ. Βενιζέλο και τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ».
«Δεν είμαστε εκτός γραμμής. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ κάνει μάλλον κάποιους συμβιβασμούς και συμψηφισμούς, ενδεχομένως για την σταθερότητα της κυβέρνησης. Θεμιτό, αλλά όχι κατανοητό», πρόσθεσε ο κ. Μουτσινάς. «Η σταθερότητα δεν εξασφαλίζεται έτσι. Αν υπάρχουν ενδείξεις για τον κ. Βενιζέλο, θα πρέπει ο ίδιος να βάλει τον εαυτό του στη διάθεση της έρευνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου