Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αντιστέκεται ο Μεϊμαράκης στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα…


Αντιστέκεται ο Μεϊμαράκης στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα…
 …αλλά επιμένουν Βενιζέλος και Κουβέλης!
 
Το Newsbomb πρώτο σας ενημέρωσε, ότι οι τρεις εταίροι της συγκυβέρνησης, με εισήγηση στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, μεθοδεύουν ένα επί της ουσίας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα (το χαρακτήρισε έτσι η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα) κατά την ψηφοφορία επί των προτάσεων για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Δηλαδή μεθοδεύουν το στήσιμο τριών καλπών (όσες και οι προτάσεις) αντί των τεσσάρων (όσα και τα πρόσωπα των οποίων ζητείται η παραπομπή), κατά παράβαση του Συντάγματος, του κανονισμού της Βουλής αλλά και της κοινοβουλευτικής πρακτικής που έχει παγίως επικρατήσει για ανάλογες περιπτώσεις.
Με μια τέτοια δόλια μεθόδευση ουσιαστικά καταργείται η μυστικότητα της ψήφου. Και το κάνουν αυτό, επειδή φοβούνται τις διαρροές που θα μπορούσαν να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Β. Βενιζέλο και τον Γ. Παπανδρέου, τους οποίους (και ειδικά τον πρώτο) στηρίζει το επιτελείο του πρωθυπουργού ακόμα και με τηλεφωνήματα και πιέσεις προς «ύποπτους» βουλευτές!
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μας, σε αυτή τη δόλια μεθόδευση αντιστέκεται ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος μάλιστα έχει γίνει δέκτης διαμαρτυριών ακόμα και από βουλευτές της Ν.Δ. (ανάμεσά τους και έγκριτοι νομικοί…) και προειδοποιήσεων, ότι αν περάσει η συγκεκριμένη πρόταση θα δημιουργηθεί μεγάλη ένταση και θα χαρακτηριστεί σαν πραξικόπημα και μεθόδευση συγκάλυψης και κουκουλώματος, ακόμα και συνενοχής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής –προς τιμήν του- έδειξε να συμφωνεί με τις προαναφερθείσες διαμαρτυρίες, να τις ασπάζεται.
Όλα θα κριθούν αύριο Τρίτη, στη διάσκεψη των Προέδρων, στη Βουλή.
Αν ο Β. Μεϊμαράκης κρατήσει αυτή την έντιμη στάσηκαι με δεδομένο ότι κατά της μεθόδευσης τάσσονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα δεν θα περάσει.
Ωστόσο πληροφορούμαστε εγκύρως, ότι οι Β. Βενιζέλος (για ευνόητους λόγους…) και Φ. Κουβέλης (επειδή φοβάται κι άλλες διαρροές απ’ τη ΔΗΜΑΡ, πέραν των Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά, τους οποίους διέγραψε για να… στηρίξει τον Βενιζέλο!) επιμένουν να συμφωνούν με την πρόταση του συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά.
Επίσης, τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν πως το όλο θέμα θα «σηκώσουν» έντονα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (το ΚΚΕ το έχει κάνει).
Οι επόμενες –κυριολεκτικά- ώρες θα κρίνουν πολλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου