Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η μυστική συνάντηση της κυβέρνησης των διεφθαρμένων, με την τράπεζα των διεφθαρμένων: Σε κλίμα πανικού συναντήθηκαν με την HSBC μετά την λίστα!


«Έθαψαν» τις συναντήσεις Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου με την HSBC

Αυτό που αποκαλύπταμε εδώ και μήνες, αποδείχτηκε πλέον περίτρανα διά στόματος Στουρνάρα! Η συνάντηση Παπανδρέου – Παπακωσταντίνου με την ηγεσία της HSBC αμέσως μόλις η κυβέρνηση παρέλαβε την λίστα Λαγκάρντ έχει έντονη οσμή προσωπικού ενδιαφέροντος!

Εδώ τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Ο Παπακωνσταντίνου παρέλαβε την λίστα, το απέκρυψε και αμέσως οργανώθηκε αυτή η συνάντηση κορυφής η οποία λαμβάνει “προσωπικό” χαρακτήρα και όχι θεσμικό. Δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο!

Και μιλάμε για την τράπεζα που πέραν της επίμαχης λίστας αλλά και της μεταγενέστερης που διερευνά η Βρετανική δικαιοσύνη, τιμωρήθηκε με πρόστιμο – μαμούθ για ξεπλυμμα μαύρου χρήματος! Ενώ ακόμα το παράρτημα της στην Ελλάδα δεν έχει ελεγχθεί για τα εκατοντάδες εμβάσματα που έφευγαν στο εξωτερικό όταν “λεφτά υπήρχαν” από κάποιους που γνώριζαν το σχέδιο Παπανδρέου για υπαγωγή στο ΔΝΤ. Με δικαιολογία το “τραπεζικό απόρρητο”!

Γράφαμε: Ο Παπανδρέου συναντήθηκε με τον διοικητή της HSBC στην Ελβετία όταν η Λαγκάρντ έδωσε τη λίστα στον Παπακωνσταντίνου!

Τράπεζα HSBC Ελλάδος. Γιατί ΑΚΟΜΑ να μπει εισαγγελέας;

Η HSBC, η τράπεζα της λίστας Λαγκάρντ, καταδικάστηκε με πρόστιμο – μαμούθ για ξέπλυμμα. Και στην Ελλάδα κύριε;

Διότι, καλά τα παραμυθάκια των ΝΥΤ για την απεμπλοκή Παπανδρέου από το θέμα της λίστας, αλλά εδώ αποδεικνύεται ότι η συνάντηση δεν ήταν καθόλου θεσμική. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Έγγραφο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει  τις επαφές του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων.
Όπως αναφέρει  το έγγραφο του κ. Στουρνάρα, «δεν υπάρχουν στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών, έγγραφα σχετικά με τις επίσημες συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, τον Ιανουάριο του 2011, στο Νταβός, στο πλαίσιο της Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Το εν λόγω έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αίτηση κατάθεσης εγγράφων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλουπρος στο υπουργείο Οικονομικών.
Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε να κατατεθούν και γνωστοποιηθούν έγγραφα σχετιζόμενα με τις συναντήσεις των Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και οι διοικητές των τραπεζών HSBC και UBSκαι ειδικότερα, πρακτικά συναντήσεων, απολογιστικές εκθέσεις και κάθε άλλο σχετιζόμενο έγγραφο, που να αφορά στο περιεχόμενο των συναντήσεων καθώς και στοιχεία για τη διαλεύκανση της «λίστας Λαγκάρντ».
Τα ερωτήματα που γεννούνται είναι πολλά και απαιτούν απαντήσεις: 
Γιατί δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα στο υπουργείο Οικονομικών από αυτές τις συναντήσεις;
Ποιος ο λόγος να «θαφτούν» τα αρχεία από τις επαφές Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου με τις ελβετικές τράπεζες;
Ο κ. Στουρνάρας γνώριζε όταν ανέλαβε καθήκοντα για το τι είχε ειπωθεί σε αυτές τις συναντήσεις;
Μήπως πρέπει οι κκ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου να ενημερώσουν επισήμως για τις επαφές με τις ελβετικές τράπεζες;
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου