Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΣΟΚ: Διαλύονται εις τα εξ ων συνετέθησαν! - Διαγράφηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος



 Ο Ανδρέας Λοβέρδος κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάποτε εν δυνάμει διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου διαγράφηκε από το Πασοκ μετά από απόφαση του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αφορμή για την διαγραφή του η είδηση της δημιουργίας της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ που έκανε νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, μια πολιτική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός «σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος» στο χώρο της κεντροαριστεράς, όπως λέει ο ίδιος.

 O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Tην επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος.

Για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου δηλαδή να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα και να τελειώσει ομαλά η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πιστωτές μας, ανέχθηκα επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την Παράταξη. Επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές.

Είχα την ελπίδα, ότι μετά την απόφαση του Eurogroup και την επανεμφάνιση του στα κομματικά όργανα, ο κ. Λοβέρδος  θα έκλεινε τον κύκλο της αβεβαιότητάς του και θα επανεντασσόταν στις συλλογικές λειτουργίες της Παράταξης.

Δυστυχώς αυτό διήρκεσε μόλις λίγες ημέρες.

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο «εμείς», κάποιος διάλεξε το «εγώ». Κρίμα. Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Και είναι ανοικτό στο διάλογο  και τη συμπόρευση με όλους εκείνους που πιστεύουν στις αξίες των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών.  Εφόσον ο κ. Λοβέρδος  αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλο κόμμα, ενημέρωσα με επιστολή μου τον κ. Πρόεδρο της Βουλής  ότι δεν ανήκει πλέον ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ".

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται και μαζί του θρυμματίζεται το "αμαρτωλό" πολιτικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου