Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ήρωας Περρίκος


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η φασιστοειδής απόφυση της ελληνικής Αριστεράς. Οσο κι αν προσπαθεί να μασκαρευτεί σε αστικοδημοκρατικό κόμμα, ο ολοκληρωτισμός του κάθε τόσο βγάζει μάτι.

Τόσα χρόνια ερωτοτροπίας με τους κουκουλοφόρους, νταλαβέρια με τις πιο απίθανες περιθωριακές ομάδες, συμπαράσταση σε κατηγορουμένους για τρομοκρατία και ποταμοί μελανιού για να εγκωμιαστούν η ανομία κι η βία έχουν αφήσει βαθιά σημάδια.

«Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του». Κι ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά, επηρεάζεται κι από τον κώδικα αξιών σου. Οταν αυτός είναι μια τρύπια μηδενιστική σακούλα, τι να συζητάμε;

Μπορεί τα στελέχια να παίρνουν πόζες στον καθρέφτη ως καραπροοδευτικοί «αντιρατσιστές» κι άλλα μοδάτα, αλλά η αλήθεια βοά στα λόγια τους και στις πράξεις τους. Τι «φρούτο» θα έβγαινε άραγε αν ο Χατζηαβάτης είχε τρυφερόν ειδύλλιον με τη Ρόζα Λούξεμπουργκ; Κόψτε σήμερα φάτσες και βγάλτε συμπέρασμα.

Τόσο αβαντάρισμα της πιο τυφλής βίας στο όνομα και ερήμην του Αλέξη πώς μπορείς να το αφήσεις να περάσει ντούκου, όταν έρχονται απίθανοι τύποι με μάτι που γυαλίζει και ζητάνε και τα ρέστα;

Ο,τι κι αν πουν, μια φωτογραφία τα λέει όλα. Η προτομή του ήρωα Περρίκου, μιας από τις ευγενέστερες μορφές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στον ναζισμό, κατεστραμμένη από την αλητεία των μαϊμού «Δεκεμβριανών». Πεταμένη στο οδόστρωμα, αφού κάποιοι κοπρίτες την γκρέμισαν και τη βανδάλισαν. Ποιος την είχε δημοσιεύσει σε φωτογραφικό λεύκωμα, εγκωμιαστικό για τα κατάπτυστα γεγονότα βίας που ακολούθησαν μια δολοφονία; Μα η «Αυγή». Ποιος άλλος;

Ο Κώστας Περρίκος ήταν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον Οκτώβριο του 1941 ίδρυσε την ΠΕΑΝ (Πανελλήνια Ενωση Αγωνιζόμενων Νέων). Δική τους η σπουδαιότερη αντιστασιακή πράξη που έγινε στην Αθήνα. Στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 ανατίναξαν τα γραφεία της ΕΣΠΟ. (Εθνικοσοσιαλιστή Πατριωτική Οργάνωση), της σκληρότερης δωσιλογικής οργάνωσης που οργάνωνε την Ελληνική Λεγεώνα, σώμα Ελλήνων ναζί για το Ανατολικό Μέτωπο. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 29 μέλη της και 48 Γερμανοί στρατιωτικοί. Ο αρχηγό της ΕΣΠΟ Σπύρος Στεροδήμος, βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε λίγες μέρες μετά. Η ΕΣΠΟ διαλύθηκε κι η Ελληνική Λεγεώνα ουδέποτε συγκροτήθηκε. Χάρη στον Περρίκο, την Ιουλία Μπίμπα, τον Σπύρο Γαλάτη, τον Αντώνη Μυτιληναίο, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έστειλε εθελοντές στα SS να πολεμήσουν για τους Γερμανούς στη Ρωσία.

Με προδοσία συνελήφθησαν όλοι. Η Μπίμπα καρατομήθηκε με πέλεκυ σε στρατόπεδο της Γερμανίας, όπου μεταφέρθηκε κι ο Γαλάτης φυλακισμένος. Ο Μυτιληναίος δραπέτευσε, πήγε στη Μέση Ανατολή και συνέχισε να πολεμά.

Ο αρχηγός της ΠΕΑΝ δικάστηκε από Γερμανικό Στρατοδικείο και εκτελέστηκε διά τυφεκισμού στην Καισαριανή, στις 4 Φεβρουαρίου 1943. Στην απολογία του είπε: Είμαι Ελληνας αξιωματικός. Υπερηφανεύομαι για το χτύπημα που σας έδωσα. Το έκανα με την ιδέα πως έπρεπε να το κάνω χάριν της πατρίδας μου. Για το μεγαλείο της, δίνω τη ζωή μου».

Μπροστά στο απόσπασμα απευθύνθηκε στους εκτελεστές του με τη φράση: «Δεν αισθάνομαι τίποτα εναντίον σας. Εσείς κάνετε το καθήκον σας. Ομοίως έκανα κι εγώ το δικό μου. Είμαι Ελληνας αξιωματικός της Αεροπορίας, υποσμηναγός. Σας συγχωρώ» ! Στο άκουσμα αυτών των λόγων, οι Γερμανοί τον χαιρέτισαν στρατιωτικά σε στάση προσοχής. Ακόμη κι ο επιθεωρητής του Στρατοδικείου, ο Λάγκε, είπε συγκινημένος στον συνήγορο του Περρίκου «Er starb den Heldemtot» («πέθανε ως ήρωας»).

Στη διασταύρωση των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, όπου βρίσκονταν τα γραφεία της ΕΣΠΟ, τοποθετήθηκε επί δημαρχίας Μιλτιάδη Εβερτ η προτομή του ήρωα, αυτή που βανδάλισαν οι ματσουλαραίοι, που τόσο συγκινούν τους Συριζαίους και τη φυλλάδα τους.

Τι κι αν οι Γερμανοί κάθισαν προσοχή; Τι κι αν ακόμη κι ο επιθεωρητής του Στρατοδικείου βούρκωσε από τη γενναιότητα του Περρίκου μπροστά στον θάνατο; Αυτά δεν αγγίζουν τους «επαναστάτες» του δίφραγκου. Οι αλήτες που κόπρισαν στη μνήμη του, ως προϊόντα της «δημοκρατικιάς» και «προοδευτικιάς» παιδείας του τουβλοποιείου που έφτιαξε η καθεστωτική αριστεροσύνη, πιθανώς να μην ήξεραν καν ποιον απαθανατίζει η προτομή που έσπασαν κι έσυραν στην άσφαλτο.

Που να 'ξεραν ότι η ΠΕΑΝ ήταν κεντρώα, μη κομμουνιστική οργάνωση, με συμπάθεια στον εκ των θεμελιωτών του ελληνικού ιδεαλισμού, μετέπειτα ηγέτη της Δεξιάς, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο; Ισως γι’ αυτό καλάρεσε το γκρέμισμα στη γιαχωβίτικη «Πράβντα» του ψιλοπαπανδρέου με το κοκοράκι.

Η κρεμ ντε λα κρεμ της ρωμέικης αριστεροσύνης βρήκε τον βανδαλισμό τόσο γοητευτικά αριστερό, πηγή έμπνευσης, όπως και το κάψιμο του χριστουγεννιάτικου έλατου στο Σύνταγμα.

Και τώρα μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας και υποδείξεις ο…Σκουρλέτης. Ω, ναι!

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου