Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Εγκρίθηκε η αποστολή Patriot στην Τουρκία – Σύγκλιση ναυτικών δυνάμεων στην Ν.Α. Μεσόγειο


Σε «διάταξη μάχης» προχωρά πλέον το ΝΑΤΟ με την απόφασή του να αναπτύξει δυνάμεις στο έδαφος της Τουρκίας έτσι ώστε να υπερασπίσει την τελευταία σε περίπτωση που παραβιαστεί η ακεραιότητά της από τη Συρία.
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου το ΝΑΤΟ έκανε δεκτό το αίτημα της Άγκυρας για ανάπτυξη μονάδων Patriot στο έδαφός της και βάσει αυτού μονάδες από συμμαχικές χώρες πρόκειται να καταφθάσουν στην Ν.Α. Τουρκία. Πιο ειδικά και σε ότι αφορά τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot οι χώρες που πρόκειται να αποστείλουν δυνάμεις είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ ενώ και η Ολλανδία έκανε γνωστή την πρόθεσή της να στείλει μονάδες του αντιαεροπορικού συστήματος στην Τουρκία.
Φυσικά και η Τουρκία δεν κινδυνεύει από καμία συριακή Αεροπορία, ούτε από επίθεση ενώ τα αντιαεροπορικά της συστήματα που διαθέτει (HAWK, Rapier) είναι απόλυτα ικανά να προστατευόσουν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Έτσι η μετακίνηση αυτή δεν αφορά την υποτιθέμενη προστασία της Τουρκίας από την «επίφοβη» συριακή Αεροπορία, αλλά την προετοιμασία μιας επέμβασης στη Συρία.
Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε πλέον προ της έναρξης επιχειρήσεων των δυτικών δυνάμεων στη Συρία και μάλιστα υπό την έγκριση του ΝΑΤΟ.
Παράλληλα η συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή συνεχίζεται -ήδη τρεις ναυτικές δυνάμεις Βρετανίας, Γαλλίας και ΗΠΑ- με πάνω από 4500 Πεζοναύτες βρίσκονται εν πλω, ενώ η ρωσική ναυτική δύναμη με επικεφαλής το καταδρομικό Moskva (Νο 121) εκτοπίσματος 12.500 τόνων, συνοδεύοντας το αρματαγωγό Saratov (Νο 150), βρίσκονται ήδη στην περιοχή  Ν.Α. Μεσογείου «περιμένοντας» την γαλλο-βρετανική αρμάδα αλλά και τη  ναυτική δύναμη των ΗΠΑ -η οποία ανακλήθηκε λίγο πριν εξέλθει από το Γιβραλτάρ- δίνοντας στην όλη κατάσταση μια έκρυθμη εικόνα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου