Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή... ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ;»


Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος: Καραμανλής ή «αυτοί εδώ»;Λύση δεν δόθηκε. Λεφτά δεν ήρθαν – θα έρθουν μόνον αν τελεσφορήσει η επαναγορά ομολόγων, πράγμα που οι περισσότεροι από τους ειδικούς το βλέπουν αρκετά δύσκολο. Κι όμως ο μηχανισμός των κυβερνώντων έχει στήσει, πάνω σε αυτό το απόλυτο τίποτα, ένα απίστευτο γαϊτανάκι προπαγάνδας. Βουλευτές της τρικομματικής πλειοψηφίας που δεν έχουν δει ούτε το εξώφυλλο του μνημονίου από κοντά, βγαίνουν στο κλαρί να υπερασπιστούν την θεωρία της «σωτηρίας του έθνους» που πουλάει τσάμπα ο πρωθυπουργός, σε άβουλους, νομίζει, ακροατές, ίδια ακριβώς ημερομηνία με τον πρώην συμφοιτητή του. Ο Παπανδρέου μας «έσωσε» στις 27-11-11 κι ο Σαμαράς 27 -11-12. Σύμπτωση όμοια με την συμπαντική αντιστροφή των πόλων. Στη χώρα, εν τω μεταξύ, όλα «πάνε καλά». Πεινούν οι ένστολοι, αποφυλακίζονται οι ένοχοι, αυτοκτονούν οι πολίτες, πεθαίνουν (από την πείνα) συνταξιούχοι, υποσιτίζονται οι μαθητές, είμαστε υπό κατοχή… Αλλά μη φοβάστε. Οι κυβερνητικοί συνέταιροι ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος κι ο κ. Κουβέλης είναι κοντά στο να πάρουν, γιατί δεν την πήραν ακόμη, τη δόση (τους)… Το ειρωνικό σημείο της πραγματικότητας που ζούμε- σε πολιτικό επίπεδο- είναι ότι όσοι ψήφισαν Σαμαρά απεύχονταν την Σοβιετική Ελλάδα ( που θα έφερνε υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ ). Να που τώρα ζουν σε μια «Σοβιετική Ευρώπη», με το Βερολίνο σε ρόλο… Μόσχας !
Σε όλη αυτήν τη ζοφερή εικόνα προσθέστε και μερικά άλλα σημεία των καιρών – καθόλου άσχετα μεταξύ τους, όσο κι αν μοιάζουν να μη συνδέονται : Αν πραγματωθεί το όνειρο των Καταλανών, για απόσχιση τους από την Ισπανία, του πιο πλούσιου κομματιού της Ισπανίας, θα αποτελέσει τον πρώτο κύβο του Ντόμινο, στο οποίο θα ακολουθήσουν πρόθυμα οι Φλαμανδοί κι οι Βαλόνοι του Βελγίου, οι Λομβαρδοί της Βόρειας Ιταλίας και η Βάσκοι της Ιβηρικής. Έτσι η ήδη φτωχή Ευρώπη θα διαλυθεί – μια και για τους διεθνείς τοκογλύφους, «οι χάρτες είναι για να αλλάζουν και η ιστορία για να «ξαναγράφεται».
Το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Κατάρ προς άγραν «ζεστού χρήματος» απαγορεύτηκε από τις κατοχικές δυνάμεις. Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά δεσμεύτηκε και δέσμευσε και τις επόμενες να μην συνεργαστεί με κανέναν άλλον εκτός της μισοπεθαμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ίδια ώρα η Μόσχα αντιδρά με νόημα: Συνέχεια της μεγάλης κρίσης και της εξαθλίωσης στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2016 προβλέπει η Ρωσία, η οποία δεν δείχνει να συμμερίζεται την αισιοδοξία των κυβερνώντων ότι «Το 2013 τελειώνει η οικονομική κρίση». Δεδομένου αυτού του γεγονότος ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αρμόδιος για θέματα διεθνούς πολιτιστικής συνεργασίας, Μιχαήλ Σβιντκόϊ στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ζήτησε να αναβληθεί το πολιτιστικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας που είχε συμφωνηθεί να είναι το … 2014.
Συνδυάζοντας όλα αυτά, φέρνω στο μυαλό μου τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή σε μια από τις συναντήσεις μας τον Σεπτέμβρη του 2011: «Έφυγα…», μου είχε πει, «γιατί δεν μπορούσα να βάλω την υπογραφή μου σε αυτά που έρχονται». Και να που σήμερα μπαίνει ξανά, όλο και πιο πυκνά, το δίλημμα, που ακούγεται στην κοινωνία : «Καραμανλής ή … αυτοί εδώ;» Κι η απάντηση μοιάζει αυτονόητη…


Γιάννης Βασιλακόπουλος
http://www.nocomments.gr/grafei-o-giannis-vasilakopoulos-karamanlis-i-autoi-edo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου