Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ... Ατυχής ομιλία Α.Σαμαρά στο ΚΟ της ΝΔ...


Με την φράση "Κάποιοι ήθελαν να θυσιάσουν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια" ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Α.Σαμαράς προσπάθησε να δραματοποιήσει την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να ελαχιστοποιήσει τις βέβαιες διαρροές που θα έχει στις ψηφοφορίες των μέτρων εξαθλίωσης της κοινωνίας, ύψους 13,5 δισ. ευρώ.
Προσπάθησε εντελώς αδέξια να υποστηρίξει ότι θα λάβει "Κοινωνικά μέτρα για να αποκαταστήσει τις αδικίες" (λες και τον κόσμο τον ενδιαφέρει ποιος θα αποκαταστήσει τις αδικίες και όχι που θα βρει ψωμί να φάει...): "Μόλις καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τα ελλείμματα θα αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις αδικίες. Οταν θα ξεπερνάμε τον στόχο μας θα χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο για να αποκαθιστούμε τις αδικίες. Αυτό αφορά ειδικά τον ΟΓΑ και τα πολυτεκνικά επιδόματα" (σ.σ. τα οποία κόβουν)!
Τάχθηκε υπέρ των τραπεζιτών ("Χωρίς τράπεζες επιστρέφουμε στην εποχή του λίθου") αλλά δεν είπε κουβέντα για τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που παίρνουν οι τράπεζες χωρίς να αναλάβει την διοίκησή τους το δημόσιο.
Ζήτησε σε δραματικό τόνο "Να απομονώσουμε όσους προσπαθούν να ματαιώσουν την ψήφιση των μέτρων" και επιτέθηκε κατά της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ήθελαν πιο σκληρή γραμμή απέναντι στην τρόϊκα, λέγοντας "Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν να κάνουμε τσαμπουκά. Αυτό θα μας οδηγούσε έξω από την Ευρώπη. Τα συμφέροντα προσπαθούν να δηλητηριάσουν ότι καλό πάει να γίνει".
Μέχρι πέρσι τέτοια εποχή αυτός ήταν που "Ήθελε να κάνει τσαμπουκά", αλλά έχει προφανώς πολύ ρηχή μνήμη...
"Μας λένε ότι είμαστε ασυνεπείς. Ολες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις ισχύουν απολύτως (σ.σ.: !). Μέχρι στιγμής την οικονομία μας την παραλύει η έλλειψη ρευστότητας. Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα η ρευστότητα θα επανέλθει η ψυχολογία θα αλλάξει, η δραχμοφοβία των ξένων θα εξαφανιστεί (αυτό μας το λένε από την εποχή του πρώτου Μνημονίου και βέβαια διαψεύδονται από τα γεγονότα συνέχεια".
Και τέλος είπε ότι "Θα είναι οι τελευταίες τέτοιοιες περικοπές. Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν"!
Τώρα ποιος μπορεί να πιστέψει αυτά που λέει, είναι μια άλλη υπόθεση. Ποιος να ξεχάσει το Ζάππειο τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου που έλεγε ότι δεν θα πειραχθεί ούτε ένα ευρώ από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;
Υποστήριξε ότι έχει αποκαταστήσει την τάξη και την εσωτερική ασφάλεια: "Εφαρμόσαμε το νόμο και απέναντι στους παρακρατικούς αλλά και μέσα στα πανεπιστήμια. Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Τα πρώτα βήματα έγιναν. Εφαρμόσαμε το νόμο εμείς οι πολιτικοί στους εαυτούς μας. Περιορισμός μετακλητών υπαλλήλων στο κοινοβούλιο. Μειώσεις μισθών από το Πρόεδρο έως τον βουλευτη. Αρχίσαμε εστρατεία για τιο χτύπημα της λαθρομετανάστευσης. Η εικόνα αλλάζει στα κέντρα των πόλεων. Η ανακατάληψη των πόλεών μας έχει αρχίσει. Σήμερα ο νόμος υπάρχει και εφαρμόζεται. Σε κάθε τετράγωνο το κέντρου της Αθήνας. Στο εσωτερικό χτυπήσαμε κακοδαιμονίες". Προφανώς στο Μαξίμου τα παράθυρα έχουν παραμορφωτικούς φακούς αντί για τζάμια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου