Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Φερνάντεζ: Η Αργεντινή δεν θα ταϊσει τα κοράκια


Η προχθεσινή απόφαση ομοσπονδιακού Εφετείου των ΗΠΑ η οποία δικαίωσε τα funds-”κοράκια”, που απαιτούν από την Αργεντινή, να πληρωθούν στην ονομαστική αξία των ομολόγων που κατέχουν, προκάλεσε σήμερα την αντίδραση της προέδρου της χώρας.
Η Κριστίνα Φερνάντεζ τόνισε ότι η απόφαση αυτή έχει ως στόχο το “διαφορετικό μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης” που ακολουθεί η χώρα, σε αντίθεση με τα μοντέλα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
«Λοιπόν, έχω άσχημα νέα για αυτούς. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του 93% των ομολογιούχων που πίστεψαν ότι η Αργεντινή θα τους πληρώσει. Αυτούς θα πληρώσει η Αργεντινή», τόνισε η Φερνάντεζ σε τηλεοπτική της ομιλία. Τα vulture funds είχαν αγοράσει ομόλογα της Αργεντινής πριν τις αναδιαρθρώσεις του 2002 και του 2010, με τιμή ως και 14 σεντς ανά δολάριο και δεν αποδέχτηκαν ποτέ το “κούρεμα” με απώτερο στόχο να πληρωθούν στο ακέραιο της ονομαστικής τους αξίας. Πρόκειται για μια πάγια τακτική, που ακολουθούν αυτά τα funds, για αυτό και έχουν αποκτήσει το παρατσούκλι “τα κοράκια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου