Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δυστυχώς, παραπτωχεύσαμε

 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης




ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, συνοδευόμενα και από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το μόνο που κάνουν είναι να επισπεύσουν την πτώχευση του καθενός μας. Η χώρα έχει πτωχεύσει αλλά εμείς, οι πολίτες, κάπως αντέχαμε. Θα πτωχεύαμε μεν ούτως ή άλλως, αλλά με πιο αργό ρυθμό, πλην όμως οι δανειστές μας βιαζόντουσαν. Υποχρέωσαν λοιπόν τους εδώ υπηρέτες τους, που ΕΜΕΙΣ τους ΕΚΛΕΞΑΜΕ,να μας τελειώνουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Βλέπω να αντέχουμε έως το τέλος του 2012, αλλά το 2013 δεν υπάρχει περίπτωση να τη βγάλουμε καθαρή. Ακόμη κι όσοι θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά το 2013, που η ανεργία θα έχει περάσει το 35%, δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τον βασικό μισθό τον οποίον η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να καθορίσει διά νόμου. Πώς να τα βγάλεις πέρα και να συντηρήσεις και οικογένεια με 500 ή 600 ευρώ τον μήνα; Αλίμονο και για όσους έχουν παιδιά. Τους τιμωρούν, κόβοντας την μικρή φοροαπαλλαγή που είχαν.

Αναρωτιέμαι: Πράγματι τους διάλεξε ο Σαμαράς αυτούς που έκανε υπουργούς και υφυπουργούς ή τους επέβαλε η τρόικα, για να έχει δικούς της ανθρώπους, που δεν θα έφερναν αντιρρήσεις σε ό,τι ζητούν οι δανειστές;

Πώς νιώθει ο πολίτης που βλέπει τον κύριο Βρούτση να λέει χαμογελώντας: «Αύριο τελειώνουμε!»; Εννοώντας πως, την επομένη ημέρα, θα είχαν συμφωνηθεί τα μέτρα που θα κατέστρεφαν οικονομικά το 80% των Ελλήνων. Μου έρχεται να αλλάξω, λίγο, το αγαπημένο εμβατήριο μιας άλλης δικτατορίας, εκείνης του Μεταξά: «Γιατί χαίρεται ο Βρούτσης και χαμογελάει πατέρα;». Κι επίσης αναρωτιέμαι πότε θα ξεσηκωθούν οι Ελληνες και θα φωνάξουν ΟΧΙ!

Θα πάρουμε, λένε, δάνειο 31,5 δισεκατομμύρια. Ισως να τα πάρουμε. Αλλά θα τα έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά!

Ρε Αντώνη, ρε Βαγγέλη, ρε Φώτη, τόσο εκτιμάτε τη αξία όλων αυτών που καταστρέφετε με τις αποφάσεις σας; 31,5 δισ.; Πολύ φτηνά δεν μας ξεπουλάτε δέκα εκατομμύρια ανθρώπους; Είσαστε τόσο βολεμένοι εσείς, ώστε να μην σας νοιάζει για το πώς θα επιζήσουν όλοι οι άλλοι;

Το μόνο που έχω να πω είναι πως, εξαιτίας της συμπεριφοράς και των αποφάσεών σας, καλά θα κάνετε να αυξήσετε τη φρουρά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου