Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Εάν λέτε αλήθεια για το ΤΤ κύριε Στουρνάρα, γιατί είναι ακόμα ελεύθερος ο Παπακωνσταντίνου, ο Προβόπουλος, ο Παπαδόπουλος;


Η απλή αλήθεια με αριθμούς.

Το 9μηνο του 2009, αυτός ο παλιάνθρωπος, ο κουρασμένος, ο βούδας της Ραφήνας, άφησε το ίδρυμα με …κέρδη 160 εκ. Ευρώ! Έχοντας μάλιστα περάσει τους παγκόσμιους κραδασμούς από την κατάρρευση της Lehman. Οι δείκτες του ΤΤ το έφερναν πανευρωπαϊκά στην πρώτη τετράδα.

Έπειτα, ανέλαβαν οι “ξεκούραστοι”. Ο κύριος Κλέων Παπαδόπουλος με την φυσική επιστασία του κυρίου Προβόπουλου και την πολιτική του κυρίου Παπακωνσταντίνου. Δείτε τα αποτελέσματα του 2011.

Αυτό στην γλώσσα των επιχειρήσεων ονομάζεται ανελέητο πλιάτσικο. Σε μία τράπεζα συνυφασμένη με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Με τον “κουμπαρά” της οικογένειας.

Σήμερα ο κύριος Στουρνάρας χωρίς να δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις, βάσει “απόρρητων εκθέσεων” του …Προβόπουλου και του ΤΧΣ, μας λέει ότι το ΤΤ δεν είναι βιώσιμο! Δηλαδή τα αποτελέσματα του είναι ακόμα χειρότερα από την χρήση του 2011. Χωρίς να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Θα κάνουμε λοιπόν εμείς τον συνήγορο του διαβόλου κύριε Στουρνάρα και θα εστιάσουμε σε συγκεκριμένα θέματα.

  • Φταίει το κούρεμα των ομολόγων που κατείχε. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (CDS) που θα είχε διασφαλίσει την θέση της τράπεζας; Πιθανό (sic) κακούργημα που δεν παραγράφεται λόγω των κωμικών αποφάσεων του ΔΣ της τράπεζας για απαλλαγή από ποινικές ευθύνες των μελών της διοίκησης.

  • Φταίει η αγορά ομολόγων τα οποία μετέπειτα κουρεύτηκαν. Θαυμάσια. Ποινική δίωξη αυτών που αποφάσισαν την αγορά των ομολόγων ενώ η χώρα ήδη βρισκόταν υπό καθεστώς μνημονίου (ΔΝΤ). Εάν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του ΔΣ (που θα έπρεπε), όσοι προσυπέγραψαν. Εάν δεν υπάρχουν, τότε ήδη οι εισαγγελείς πρέπει να αρχίσουν τις προφυλακίσεις.

  • Φταίνε οι άστοχες επενδύσεις της διοίκησης, με κορωνίδα την “Πράσινη Ανάπτυξη”. Άψογα. Το ίδρυμα ενεπλάκει σε συνέργεια με ιδιώτη επιχειρηματία και έπειτα εξαγόρασε το μερίδιο του (!!!). Το ίδρυμα προέβει σε χορηγίες εκατομμυρίων κάποιες εκ των οποίων στα συνέδρια που διοργάνωνε ο αδελφός του τ. πρωθυπουργού. Διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων σε ιδιωτικά ΜΜ”Ε” για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών του ιδρύματος. Άμεσος έλεγχος στο ίδρυμα, από εισαγγελικούς λειτουργούς.

  • Φταίνε τα “Θαλασσοδάνεια”. Η πολιτική του ΤΤ δεν επιτρέπει για παράδειγμα την δανειοδότηση ΜΜ”Ε”. Έρευνα για το ποιοί επιχειρηματίες έχουν πάρει δάνεια από το ΤΤ τα οποία δεν αποπληρώνονται σύμφωνα με τους όρους. Ποιοί από αυτούς τους επιχειρηματίες συνδέονται με ΜΜ”Ε” και ενδέχεται να χρηματοδοτήθηκαν διά της τεθλασμένης.

    Μπορεί βεβαίως και να φταίνε οι ενέσεις ρευστότητας που έκανε το ΤΤ σε ιδιωτικές τράπεζες όλη την προηγούμενη περίοδο. Τότε, πως τολμούν να εμφανίζονται αυτοί που χρηματοδοτήθηκαν από το ΤΤ ως αγοραστές του; Με ποιές αποφάσεις ΔΣ έγιναν αυτές οι “ενέσεις”; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό κύριε Πεπόνη.

Αυτά τα απλά ερωτήματα κύριε Στουρνάρα. Εάν λέτε αλήθεια, κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Εάν λέτε ψέμματα, τότε εξυπηρετείτε ιδιωτικά συμφέροντα. Υπάρχει βεβαίως και η τρίτη περίπτωση, να συμβαίνουν και τα δύο. Αυτό θα φανεί εάν συνεχίσετε να μην δίνετε στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου