Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ένας τρομοκράτης που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ


Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο συλληφθείς για τη ληστεία σε τράπεζα της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, Αναστάσιος Θεοφίλου γράφει για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών «δεν είπαμε να κάνουμε επανάσταση. Σύριζα είπαμε να βγάλουμε στις εκλογές γαμώ τον μπελά μου. ούτε γι αυτό δεν είναι ικανός αυτός ο λαός;;;!».
Επίσης προεκλογικά έγραφε:  «στο ερώτημα Τσίπρας ή τανκς λέμε Τσίπρας. στο ερώτημα Τσίπρας ή χάος λέμε χάος
Διαβάζουμε επίσης ότι ο ληστής της Πάρου  που μας βγήκε και τρομοκράτης, έχει δύο διαδικτυακούς «φίλους», τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Δούρου και Δ. Στρατούλη.
Προφανώς οι δύο βουλευτές δεν … φταίνε σε τίποτε να τους θαυμάζει κάποιος άγνωστός του στο διαδίκτυο. Οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώνει «φίλος» αλλά απλά να το κάνει γιατί συμφωνεί με τις απόψεις του. Οπότε, σε καμιά περίπτωση δε μπορεί κανείς να συσχετίσει έναν ανόητο «επαναστάτη» που σκοτώνει αθώους ανθρώπους, με τη Δούρου και τον Στρατούλη.
Από τον Ιφικράτη Αμυρά στον Τάσο Θεοφίλου πόση απόσταση υπάρχει;
Ωστόσο, θα πρέπει να θυμηθούμε κάτι που ίσως ξεχάσαμε αν και έχουν περάσει μόλις δύο μήνες. Λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, αποκαλύφθηκε ότι ένας παρ’ ολίγον υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο περίφημος Ιφικράτης Αμυράς, είχε δηλώσει μέσω τηλεόρασης ότι είναι υπέρ της ένοπλης δράσης. Είχε παρακινήσει μάλιστα τους πολίτες «να πάρουν μαχαίρια, τσεκούρια, πιστόλια και μολότοφ για να «χτυπήσουν» τους κατακτητές – λέγοντας πως δεν εννοούσε να στραφούν οι αριστεροί ενάντια στους δεξιούς(!) αλλά εναντίον του ξένου κατακτητή και διερωτάται «Γιατί αρνείται να πράξει αυτό που έκαναν πάρα πολλοί δεξιοί κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, 1941-1944».
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανοιχτή επιστολή του κ. Αμυρά προς τους ψηφοφόρους της Α’ Αθήνας – όταν αυτός θα συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 – κατέληγε ως εξής: «Να μην περάσουν ατουφέκιστοι οι εχθροί της Ελλάδος. Καλό βόλι…». Ήταν δηλαδή υπέρ της θανατικής ποινής όσων ψήφισαν το Μνημόνιο.
Θα θυμάστε τη γραφική φιγούρα του κ. Αμυρά να κερδίσει τα 15 λεπτά της δικής του δημοσιότητας πηγαίνοντας από κανάλι σε κανάλι για να πει τις απόψεις του.
Τότε είχε προκληθεί σάλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ορκιζόταν ότι ποτέ δεν τον συμπεριέλαβε σε ψηφοδέλτιο και ότι δεν συντάσσεται με τις απόψεις του Αμυρά.
Όμως, σήμερα, έχει σημασία να θυμηθούμε τις εικόνες εκείνες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη.
Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια οι περιθωριακές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται άλλοτε ως οπαδοί του Κουφοντίνα, άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων, άλλοτε ως προστάτες των κουκουλοφόρων και άλλοτε ως μάρτυρες υπεράσπισης των τρομοκρατών στον Κορυδαλλό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου