Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Πλήρης η απώλεια όρχεων


Είναι να μένει άναυδος κανείς από τη συμπεριφορά και τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων.
Κατ’ αρχάς απέναντι στον αρχιπροδότη Γ. Παπανδρέου.
‘Έβλεπα στη βουλή το υποκείμενο αυτό να κουνά το δάχτυλο στο κοινοβούλιο, «κατακεραυνώνοντας» την κυβέρνηση επειδή ήθελε να κάνει μετατροπές στο νομοσχέδιο για την παιδεία. Και ούτε ένας από αυτούς τους κυρίους ή τις κυρίες δεν σηκώθηκε να τον παραμαζέψει και να τον πετάξει έξω από την αίθουσα. Καθόντουσαν όλοι τους και άκουγαν αυτόν τον αναίσχυντο προδότη της χώρας μας να μιλάει επικριτικά. Κύριοι και κυρίες από κάθε κόμμα,  δεν έχετε ούτε ίχνος αξιοπρέπειας. Ούτε εσείς οι «ευαίσθητοι» αριστεροί, που όπως φαίνεται η ευαισθησίας σας περιορίζεται στο να υπερασπίζετε τους παράνομους αλλοδαπούς που εγκληματούν στη χώρα μας.  Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι εισαγγελείς, όπως ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ, για να μας δίνει την ελπίδα ότι, ναι, δεν είμαστε εντελώς ξεφτιλισμένοι.
Και το άλλο; Αυτό με τους Άγγλους και τους Ολυμπιακούς αγώνες;
Ούτε γι’ αυτό καταλάβατε τίποτα, κύριοι και κυρίες πολιτικοί;
Οι Βρετανοί επιχείρησαν τον πλήρη εξευτελισμό κάθε ολυμπιακού ιδεώδους. Αφού τους έσβησε η ολυμπιακή φλόγα πέντε-έξι φορές, αφού άναψαν το τσιγάρο περαστικού με τη φλόγα, αφού την έσβησαν μόνοι τους μετά την έναρξη των αγώνων για να μετακομίσουν κάποια πράγματα που εξυπηρετούσαν τις διακοσμητικές τους απαιτήσεις (ε, και τι έγινε; μια φωτιά είναι, θα την ανάψουμε πάλι), είχαμε και τον ανιστόρητο Ρογκ να λέει ότι η Ολυμπιακοί επέστρεψαν στο σπίτι τους και τους Τούρκους να απαιτούν να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί στην Τουρκία, την πατρίδα τους. Σε λίγο θα βγουν και οι Ουγκαντέζοι και θα διεκδικούν την πατρότητα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Και η ελληνική κυβέρνηση τι έκανε; Τον κουφό!!!
Και ήρθε η ώρα της έπαρσης της σημαίας των ολυμπιακών αγώνων, της ελληνικής και της σημαίας της φιλοξενούσης χώρας, με το ταυτόχρονο άκουσμα του ολυμπιακού και των δύο  εθνικών ύμνων, όπως είναι καθιερωμένο. Και φυσικά,δεν ακούστηκε ο ολυμπιακός ύμνος, αλλά χωρίς στους στίχους (για πρώτη φορά στα ιστορικά) και δεν ακούστηκε καθόλου ο ελληνικός εθνικός ύμνος (για πρώτη φορά στα ιστορικά!!!!)
Τι είπατε; Πόνεσαν τα’ αυτιά σας από τις διαμαρτυρίες της ελληνικής κυβέρνησης;
Κύριοι και κυρίες, μπορεί εσείς να ξεπουλάτε τα πάντα, αλλά εμείς δεν ξεπουλάμε τίποτα ελληνικό.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ελληνικοί. Η Ολυμπιακή φλόγα είναι ελληνική. Τα Ολυμπιακά ιδεώδη είναι ελληνικά. Απαίτησή μας είναι να τα σέβονται και να τα τιμούν αυτοί που τα δανείζονται για να δώσουν αίγλη στη χώρα τους. Αν δεν το κάνουν, τότε οι ΕΛΛΗΝΕΣ οφείλουν να διατηρούν την ολυμπιακή κληρονομιά τους για την Ελλάδα. Να την προσφέρουν ΜΟΝΟ όταν με τη δική τους επίβλεψη και έλεγχο  τηρούνται οι κανονισμοί.
Εμείς δεν εμπορευόμαστε την κληρονομιά μας, έστω και αν οι άλλοι το κάνουν. Αν δεν τους αρέσει η δική μας επίβλεψη, ας κάνουν δικούς τους αγώνες, οι οποίοι, βέβαια, δε θα λέγονται ολυμπιακοί, ούτε θα έχουν τη φλόγα μας. Αυτά ανήκουν στους έλληνες, είναι σφραγισμένα ως δική μας «εμπορική ονομασία».
Ας πάψει, επιτέλους, η κυβέρνηση να λειτουργεί ως λογιστάκος πέμπτης κατηγορίας, μιας που δεν τα καταφέρνει ούτε εκεί –την οικονομική πολιτική που εφαρμόζουν την κάνει και η  κότα μου, μόνο που αυτή μου αφήνει και κανένα αυγό- και ας ενεργήσουν ως συγκροτημένο σύνολο που είναι ικανό και υπερασπίσει την Ελλάδα και τα ιδεώδη της.

Μέδουσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου